Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2010. 16:09:00
IZNENADNI UPAD

Policija pretražuje prostorije Dinamovih navijača u Draškovićevoj

U policiji kažu da provode službene radnje temeljem sudskog naloga te da u sadašnjoj fazi ne mogu iznositi nikakve detalje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/CROPIX)
Zagrebačka policija poslijepodne je temeljem sudskog naloga počela pretraživati prostorije Udruge navijača Dinama u Draškovićevoj ulici.

U policiji kažu da provode službene radnje temeljem sudskog naloga te da u sadašnjoj fazi ne mogu iznositi nikakve detalje. Policija je jučer prikazala videosnimke početka intervencije na subotnjoj nogometnoj utakmici Dinama i Hajduka iz kojih se, tvrdi, jasno vidi da je postupala opravdano i zakonito.

Temeljem tih snimki prekjučer su uhićena desetorica navijača, a jučer još šestorica, od kojih su četvorica došla dragovoljno. U premetačini stanova prekjučer uhićene desetorice pronađeno je nekoliko komada hladnog oružja, noževa i boksera te po jedan plinski, signalni i malokalibarski pištolj. Policijski načelnik Tomislav Buterin ustvrdio je jučer kako se sužava krug sumnjivaca za teško ranjavanje policajca kojemu je "topovski udar" u odskoku od tla eksplodirao u blizini glave.

U neredima koji su izbili na subotnjoj utakmici Dinama i Hajduka osim teško ozlijeđenog policajca teško su ozlijeđena i dva navijača te lakše 18 policajaca i 18 navijača. Oštećeno je sedam policijskih vozila, po dva ZET-ova tramvaja i autobusa te dva osobna automobila građana. Policija je poručila svima koji su sudjelovali u neredima da će ih identificirati i pokucati im na vrata. (hina/metro-portal)

07.05.2010. 16:09:00
http://metro-portal.hr/policija-pretrazuje-prostorije-dinamovih-navijaca-u-draskovicevoj/39492/