Metro-portal.hr

objavljeno 06.08.2010. 21:14:37
IDENTIFIKACIJA POŽELJNA

Policija objavila slike izgrednika u Čavoglavama i traži pomoć građana

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da će policija poduzeti sve mjere kako bi utvrdila tko je napao ekipu Hrvatske radiotelevizije jučer u Čavoglavama

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.mup.hr)

Pozivaju se građani da jave ako raspolažu podacima o počiniteljima ili ih prepoznaju s fotografija, koje će biti objavljene na internetskim stranicama MUP-a i šibensko-kninske Policijske uprave.

"Pribavljene fotografije počinitelja bit će dostupne na web stranici MUP-a RH (www.mup.hr) i PU šibensko -kninske (www.sibensko -kninska.policija.hr) te pozivamo sve građane koji raspolažu podacima o mogućim počiniteljima ili prepoznaju osobe sa fotografija da se jave u Operativno-komunikacijski centar PU šibensko-kninske na telefon 022/347-139", kaže se u priopćenju.

"Povodom incidenta koji su počinjeni tijekom održavanja koncerta u Čavoglavama, a prije svega zbog napada na novinarsku ekipu HRT-a, ističemo kako će policija poduzeti sve zakonom predviđene mjere i radnje radi utvrđivanja počinitelja, a nakon što oni budu identificirani protiv njih bit će podnesene odgovarajuće prekršajne prijave. U odnosu na ostale počinjene prekršaje također će se provesti intenzivno prikupljanje obavijesti o počiniteljima koji će biti prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Prekršajnog zakona i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", kaže se u priopćenu iz MUP-a.

Hrvatsko novinarsko društvo zatražilo je danas od policije da identificira i procesuira napadače te ocijenilo da je policija u slučaju vrijeđanja i prijetnji HTV-ove novinarke Ivone Ramadže i snimatelja Krešimira Morića izuzetno sporo i nezainteresirano reagirala.

Na fotografijama koje su objavljene na spomenutim internetskim adresama MUP-a vide se i osobe s ustaškim obilježjima na odjeći. Fotografije možete pogledati ovdje.  (hina/metro-portal)

06.08.2010. 21:14:37
http://metro-portal.hr/policija-objavila-slike-izgrednika-u-cavoglavama-i-trazi-pomoc-gradjana/45756/