Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2010. 14:27:34
KAKVA ISTRAGA

Policija ništa nije našla kod Marka Rakara, on razmišlja o tužbi

Još nismo odlučili hoćemo li tužiti policiju. Ako oni budu korektni, bit ću i ja, izjavio je Rakar nakon pregleda njegovog računala i opreme

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)

Policija je danas završila pregled oduzetih računala i opreme blogera Marka Rakara, koji tvrdi kako nije pronašla ništa što bi ga povezivalo s internetskom objavom podataka iz registra branitelja, zbog čega je prošlog tjedna na nekoliko sati bio i uhićen.

"Policija nije pronašla ništa i očekujem da će uskoro javno objaviti da više nisam osumnjičen za objavu registra jer to je važno radi moje sigurnosti i sigurnosti moje obitelji", izjavio je za Hinu nakon izlaska iz sjedišta zagrebačke krim-policije u Heinzelovoj ulici bloger i nesuđeni član savjetničkog tima predsjednika države Ive Josipovića.

Rakar je rekao kako je svjestan da policija nije dužna to učiniti, no nada se da će ipak javno odagnati sumnje s njega.

Rakarov branitelj Maro Mihočević smatra da policija više nema razloga za bilo kakve postupke prema njegovu branjeniku. "Očekujem u dogledno vrijeme da se to i javno objavi", kazao je odvjetnik.

Na upit ima li Rakar još status osumnjičenika glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec kratko je odgovorio kako o tome ne može ništa govoriti jer kriminalističko istraživanje još traje. Dodao je da je u Zagrebu i Karlovcu u nastavku istrage o objavi registra jutros privedeno više osoba na obavijesne razgovore, no točan broj i njihova imena nije želio otkriti.

Rakar i njegov branitelj i dalje smatraju kako nije bilo zakonske osnove za njegovo prošlotjedno uhićenje jer je sam došao u policiju kako bi skinuo sumnje da on stoji iza objave registra, o čemu se, nakon objave registra, nagađalo na internetskim forumima.

"Još nismo odlučili hoćemo li zbog toga tužiti policiju. Ako oni budu korektni, bit ću i ja", rekao je bloger i aktivist Marko Rakar pošto je četiri puta u tjedan dana morao doći u policiju radi pregleda njegovih računala i opreme. (hina/metro-portal)

14.04.2010. 14:27:34
http://metro-portal.hr/policija-nista-nije-nasla-kod-marka-rakara-on-razmislja-o-tuzbi/37832/