Metro-portal.hr

objavljeno 12.10.2008. 16:54:31
slučaj hodak

Policija ispitala 300 osoba - osumnjičenih nema

Ne želi izlaziti s pojedinostima kriminalističke obrade zbog interesa istrage

Svijeće za žrtve nasilja
Svijeće za žrtve nasilja (Marko Mišćević / CROPIX )

Policija je dosad obavila više od 300 obavijesnih razgovora s osobama koje bi mogle reći neke činjenice vezane uz ubojstvo odvjetničke vježbenice Ivane Hodak, no zbog interesa istrage ne želi izlazi s pojedinostima obrade, doznaje danas Hina od načelnika Ureda ravnatelja policije Dubravka Novaka.

Osim razgovora s osobama koje bi mogle imati neka saznanja o tom kaznenom djelu, policija analizira i tragove s mjesta zločina, u Ulici Pavla Hatza, kazao je Novak.

Naglasio je da zbog samog interesa istrage policija ne želi izlaziti s bilo kojim pojedinostima obrade, uključujuči i imena osoba pozvanih na obavijesni razgovor.

No, nažalost, dodao je Novak, u javnosti je iznesen veliki broj informacija koje su plod konstrukcija i špekulacija.

Vezano uz medijske napise kako MUP ozbiljno razmišlja da sljedećih dana raspiše novčanu nagradu za podatak koji bi mogao dovesti do uhićenja ubojice, odnosno naručitelja ubojstva, Novak je rekao da hrvatsko zakonodavstvo poznaje tu mogućnost, ali da u ovom trenutku o tome nisu razmišljali.

Također je odbacio nagađanja o vozilima koja su primijećena u blizini mjesta zločina, vrsti oružja kojim je izvršen zločin te nalazima obdukcije.

Policija još nema osumnjičenih osoba, ali vjeruje da će riješiti slučaj, dodao je.

"Istraga ide dalje svojim nesmanjenim tempom. Posebna skupina u kojoj su najbolji kriminalisti za krvne delikte i drugi stručnjaci i dalje radi na slučaju", rekao je Novak, dodavši da policija nastavlja obavijesne razgovore.

Ivana Hodak, kći odvjetnika Zvonimira Hodaka i nekadašnje potpredsjednice Vlade RH Ljerke Mintas-Hodak, ubijena je prošlog ponedjeljka hitcima iz pištolja, u stubišu zgrade u Ulici Pavla Hatza 2, u središtu Zagreba.

12.10.2008. 16:54:31
http://metro-portal.hr/policija-ispitala-300-osoba-osumnjicenih-nema/12360/