Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2011. 20:48:00
KORUPCIJA

Policija dopratila Čehoka u Zagreb, noć će provesti u pritvoru

Čehoka ujutro očekuje ispitivanje, USKOK ga tereti da je varaždinski proračun oštetio za 23 milijuna kuna

Čehok
Čehok (Goran Mehkek / CROPIX)

Varaždinski gradonačelnik i nezavisni saborski zastupnik Ivan Čehok, kojem je Hrvatski sabor danas poslijepodne skinuo zastupnički imunitet, izašao je oko 17,30 sati iz varaždinske Gradske vijećnice i s policijskim službenicima PNUSKOK-a automobilom otišao u Zagreb, piše Hina.

Čehok je novinarima prije odlaska rekao da nije uhićen, no neslužbeno se doznaje da će prenoćiti u jedinici za zadržavanje na Sjenjaku i najvjerojatnije sutra ujutro biti odveden na ispitivanje u USKOK.

Na pitanje: „Jeste li uhićeni?" rekao je da nije, a na pitanje „Idete li sada u Zagreb?", odgovorio je: „Da".

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) su već ujutro došli u Čehokovu kuću iz koje je u njihovoj pratnji izašao oko 11.30 sati, nakon što je Mandatno imunitetno povjerenstvo prihvatilo zahtjev USKOK-a da se Čehoku skine zastupnički imunitet.

Taj zahtjev je poslijepodne prihvatio Sabor. USKOK je skidanje imuniteta tražio kako bi ga se moglo uhititi zbog sumnje da je počinio kaznena djela udruživanja radi počinjenja kaznenih djela te tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Na izlasku iz kuće izjavio je da se radi o stvarima koje su već istražene.

Neslužbeno se doznaje da se Čehoka istražuje zbog slučaja varaždinske tvrtke Vis kojoj je navodno omogućio monopolistički položaj u zbrinjavanju komunalnog otpada u Varaždinu na štetu gradske komunalne tvrtke Varkom. Navodno ga se istražuje i zbog sumnji u nezakonitosti oko zamjene vrjednijeg gradskog zemljišta kod varaždisnkog groblja za manje vrijedno, kao i poslova vezanih uz projekt mehaničko-biološke obrade otpada.

Prije nego je krenuo prema Zagrebu, Čehok je oko dva sata izbjegavao medije. Oko 17.20 sati je automobilom dovezen u vijećnicu iz koje je nedugo nakon toga krenuo prema Zagrebu. 

SLUŽBENO: USKOK POKRENUO ISTRAGU

USKOK je pokrenuo istragu protiv varažinskog gradonačelnika i nezavisnog saborskog zastupnika Ivana Čehoka i još tri osobe zbog sumnje da su različitim malverzacijama u kupovini i zamjeni zemljišta oštetili grad Varaždin za 29 milijuna kuna, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama, ne navodeći imena okrivljenika.

Istraga je pokrenuta i protiv dva poduzeća, kojima se također ne otkriva naziv, a neslužbeno se doznaje da je riječ o tvrtkama T7 Grupa i T7 Vis kojima je navodno pogodovao varaždinski gradonačelnik.

09.06.2011. 20:48:00
http://metro-portal.hr/policija-dopratila-cehoka-u-zagreb-noc-ce-provesti-u-pritvoru/59945/