Metro-portal.hr

objavljeno 02.06.2010. 00:42:30
DUBRAVKO NOVAK:

Policija će otkriti napadače na Dušana Miljuša

U ovom trenutku imamo samo sumnju, ali nemamo dovoljno kvalitetnih dokaza za podizanje kaznene prijave, izjavio je Novak

Dušan Miljuš napad
Dušan Miljuš napad (Sandra Šimunović/Cropix )

Tajnik kabineta ministra unutarnjih poslova Dubravko Novak izrazio je večeras uvjerenost da će policija, iako trenutačno raspolaže samo indicijama, uhititi počinitelje napada na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša, poznatog po istraživanju organiziranog kriminala, koji je prije dvije godine brutalno pretučen ispred svoga stana.

"U ovom trenutku imamo samo sumnju, ali nemamo dovoljno kvalitetnih dokaza za podizanje kaznene prijave", rekao je Novak večeras u razgovoru za treći Dnevnik HRT-a, izrazivši uvjerenost da će se profesionalnim radom naših najboljih kriminalista prikupiti dovoljno materijalnih i profesionalnih dokaza za podizanje prijave protiv počinitelja i nalogodavaca.

Odbacio je nagađanja da je vjerojatnost za to s vremenom sve manja, rekavši kako u ovakvim slučajevima nisu bitni samo materijalni dokazi, već i eventualne promjene odnosa među akterima koje omogućuju da novi dokazi isplivaju na površinu.

Istaknuo je i kako se trenutačno razmišlja o podizanju iznosa novčane nagrade za otkrivanje podataka vezanih uz ovaj slučaj, koja sada iznosi 50 tisuća kuna, jer se smatra da bi se na taj način moglo doći do informacija koje bi pomogle u njegovu rješavanju. (hina/metro-portal)

02.06.2010. 00:42:30
http://metro-portal.hr/policija-ce-otkriti-napadace-na-dusana-miljusa/41544/