Metro-portal.hr

objavljeno 25.05.2010. 13:13:34
MADE IN CROATIA

Policajci dobivaju nove odore vrijedne 55 milijuna kuna

POGLEDAJTE VIDEO - Cilj je da pripadnici svih rodova policije budu opremljeni odorom koja će odgovarati propisanoj funkcionalnosti i kvaliteti

policijske odore
policijske odore (Milivoj Keber/Cropix/Infopunkt)

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko i Damir Vitez, u ime Zajednice ponuditelja tekstilne industrije, potpisali su danas ugovor o izradbi policijskih odora, vrijedan 55 milijuna kuna.

Cilj je da pripadnici svih rodova hrvatske policije budu opremljeni odorom koja će odgovarati propisanoj funkcionalnosti i kvaliteti, istaknuto je prilikom potpisivanja ugovora.

Predviđena je izradba ukupno 19.360 odora od kojih je 16.500 namijenjeno temeljnoj policiji, 1.700 interventnoj, 760 Upravi za posebne poslove sigurnosti i 400 specijalnim postrojbama, izvijestio je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Prva isporuka policijskih odora očekuje se u roku od 60 dana od potpisivanja ugovora, a cjelokupna količina bi trebala biti isporučena u roku od 90 dana.

Zajednicu ponuditelja čine nositelj tvrtka Čateks d.d. iz Čakovca, Varteks trgovina d.o.o. iz Varaždina, Odjeća d.o.o. iz Zagreba, Hemco d.o.o. iz Đakova, Šešir d.o.o. iz Zagreba, Konfeks d.o.o. iz Zagreba, Galeb d.d. iz Omiša, Krojostil d.o.o. iz Jakovlja, T7 VIS d.o.o. iz Varaždina i Kroko International d.o.o. iz Zagreba.

U odnosu na dosadašnju policijsku odoru odabrani su novi materijali na temelju prikupljena 42 uzorka tkanina te odabrani najkvalitetniji primjereni obavljanju različitih specifičnih poslova za svaki rod policije. Kriterij je bio i ergonomska prihvatljivost, odnosno testiranje na funkcionalnu prihvatljivost te kontrola kvalitete u tehnološkom procesu proizvodnje, rečeno je u MUP-u.

U ime Zajednice ponuditelja Damir Vitez je istaknuo kako je 10 najvećih hrvatskih tekstilnih tvrtaka dobilo posao izradbe policijskih odora jer su pokazale da imaju kapacitet i znanje proizvesti odjeću tražene kvalitete.

Policijske odore će biti izrađene od materijala otpornog na habanje, laganog i udobnog za nošenje, a u izradbu će izravno biti uključeno 3.000 zaposlenih i sve će biti proizvedeno u Hrvatskoj.

Ministar Karamarko naglasio je da je nabavka novih odora izuzetno bitan posao i da policija dobije kvalitetnu odjeću na vrijeme. Čestitao je ponuditeljima na dobivenom poslu i kvalitetnoj ponudi na tražene uvjete te izrazio nadu da će i drugi slijediti njihov primjer kako bi posao dobile domaće tekstilne tvrtke. (hina/metro-portal)

25.05.2010. 13:13:34
http://metro-portal.hr/policajci-dobivaju-nove-odore-vrijedne-55-milijuna-kuna/40864/