Metro-portal.hr

objavljeno 03.03.2011. 13:15:00
VERBALNI I FIZIČKI SUKOB

Policajac ubio mladića jer ga je okrznuo ramenom

Za ubojstvo 19-godišnjaka na Jarunu potkraj prošlog tjedna osumnjičen je 41-godišnji policajac iz Ravnateljstva policije

Fotografija vijesti

Prije nego se zločin dogodio, verbalno su se sukobili zbog dodira ramenima u prolazu na ulici, prenosi Hina. Policajac i žrtva nisu se poznavali, a njihov prvi susret u prošli petak oko 22 sata kod tramvajskog okretišta na Ljubljanici pola sata kasnije završio je zločinom za koji 41-godišnjem policajcu prijeti dugotrajna zatvorska kazna.

Policajac Siniša Š. i 19-godišnji Ivan Mamić u prolazu su se dotaknuli ramenima, zbog čega su se najprije verbalno, a onda blaže i fizički sukobili, kako je izvijestio načelnik Sektora općeg kriminaliteta zagrebačke policije Krešimir Antolić. Tomu je svjedočio i prijatelj mladića koji je kasnije pomogao u policijskoj istrazi i rasvjetljivanju zločina.

Policajac nije bio u odori kad se sukobio s mladićem koji je nakon sukoba pobjegao kući, razdvojivši se od prijatelja. Za to vrijeme policajac je sjeo u svoj osobni automobil i krenuo u potragu za mladićem kojeg je nakon pola sata pronašao u Horvaćanskoj ulici te u njega iz službenog pištolja ispalio više hitaca. Mladić je mobitelom sam uspio nazvati službu 112 i javiti da je ranjen, no dva sata kasnije umro je u bolnici.

Za sada nije utvrđeno je li osumnjičenik bio pod utjecajem alkohola, a o njegova ubrojivost u trenutku zločina utvrđivat će se u nastavku kaznenog postupka, kazali su u policiji koja nije željela otkriti je li policajac na ispitivanju priznao krivnju.

U zagrebačkoj policiji kažu da je osumnjičenik pokušao prikriti zločin te da je iz medija idućih dana saznao da je mladić umro, no nastavio je svoj uobičajen način života i odlaziti na radno mjesto na kojemu je u utorak oko podneva, četiri dana nakon ubojstva, i uhićen.

Osumnjičenik će popodne biti priveden u Istražni centar zagrebačkoga Županijskog suda uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo iz bezobzirne osvete. U zagrebačkoj policiji nisu željeli ništa reći o njemu, njegovu obiteljskom životu, karijeri i poslovima na kojima je radio u Ravnateljstvu policije. Neslužbeno se doznaje da je zaposlen u upravi za posebne poslove sigurnosti.

03.03.2011. 13:15:00
http://metro-portal.hr/policajac-ubio-mladica-jer-ga-je-okrznulo-ramenom/56059/