Metro-portal.hr

objavljeno 16.05.2010. 19:41:05
PRAVI HEROJ

Policajac iz rijeke spasio muškarca i dvoje djece

Ušao je u vodu, otvorio vozačeva vrata i iz unutrašnjosti iznio djevojčice na krov automobila

(Cropix / Bjelovarski list)

Daruvarski policajac Damir Špoljarić poslijepodne je kod Batinjske Rijeke spasio muškarca i njegovo dvoje djece iz nabujale rijeke Toplice u čije su korito upali s vozilom, izvijestila je bjelovarsko-bilogorska policija.

Muškarac je pokušao automobilom prijeći rijeku ali kad je ušao u njezino korito ugasio mu se motor, a voda je zatim vozilo pomaknula dublje u rijeku gdje je ostao zarobljen s dvije maloljetne kćerke u dobi od šest i 14 godina.

Vozilo u rijeci i signal kojim je 47-godišnji vozač tražio pomoć uočio je policajac u obilasku te je o tome izvijestio policiju koja je na mjesto događaja poslala vatrogasce.

No, kako je vodostaj rijeke na glo počeo rasti a voda počela nadirati u vozilo, policajac je ušao u vodu, otvorio vozačeva vrata i iz unutrašnjosti iznio djevojčice na krov automobila na kojem je već bio 47-godišnji vozač.

Vatrogasci koji su ubrzo stigli na mjesto događaja su uz pomoć specijalnog vozila s korpom prenijeli osobe s krova vozila na sigurno tlo nakon čega su odvezeni u Dom zdravlja u Daruvaru gdje im je pružena pomoć.(hina/metro-portal)

16.05.2010. 19:41:05
http://metro-portal.hr/policajac-iz-rijeke-spasio-muskarca-i-dvoje-djece/40153/