Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2010. 14:35:16
GODINA DANA

Polančec se nagodio u slučaju ''reflektori'' i dobio uvjetnu kaznu

Damir Polančec kaže da ne želi biti "Pedro" i preuzimati grijehe cijele vlade i predsjedništva HDZ-a

Damir Polančec s odvjetnikom Antom Nobilom
Damir Polančec s odvjetnikom Antom Nobilom (Mišo Lišanin/Cropix)

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec danas je priznao krivnju u slučaju "reflektori" i nagodio se s USKOK-om pa je uvjetno osuđen na godinu dana zatvora. Uvjetna osuda znači da Polančec neće ići u zatvor ako u naredne četiri godine ne napravi novo kazneno djelo. Nagodbu s tužiteljstvom u ovom su slučaju ranije postigla dvojica Polančecovih suoptuženika Željko Dražić i Tomislav Andabak. Oni su uvjetno osuđeni na godinu i pol dana zatvora.

Izlazeći sa suda Polančec je novinarima kazao da je spreman preuzeti odgovornost za sve što je osobno napravio, ali da ne želi biti "Pedro" i "preuzimati grijehe cijele vlade i predsjedništva HDZ-a".

U slučaju "reflektori" USKOK je Polančeca teretio da je nezakonito utrošio 230 tisuća kuna za rasvjetu na nogometnom igralištu u svom rodnom mjestu, čime je počinio kaznena djela protuzakonitog posredovanja i krivotvorenja službene isprave.

Nakon presude za nepotrebnu stručnu studiju zbog koje je osuđen na godinu i tri mjeseca zatvora i ovog postupka, Polančeca očekuje i suđenje za malverzacije teške 400 milijuna kuna u slučaju "Podravka".

U tijeku je i istraga u slučaju HEP u kojoj ga se sumnjiči da je tu tvrtku s njezinim bivšim direktorom Ivanom Mravkom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom oštetio za 600 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

19.10.2010. 14:35:16
http://metro-portal.hr/polancec-se-nagodio-u-slucaju-reflektori-i-dobio-uvjetnu-kaznu/49967/