Metro-portal.hr

objavljeno 19.10.2010. 15:35:50
A ŠTO BI DRUGO

Polančec: Samo sam pomagao svom selu

Damir Polančec je nakon priznanja krivnje u slučaju ''reflektori'' izjavio da mu je žao što nije učinio i više za svoje rodno selo

Damir Polančec i Anto Nobilo
Damir Polančec i Anto Nobilo (Ranko Šuvar/Cropix)

Nakon što je priznao krivnju u slučaju reflektori, nagodio se s USKOK-om i dobio uvjetnu jednogodišnju zatvorsku kaznu, Damir Polančec kazao je da je samo pomagao svom rodnom selu Đelekovcu te da mu je sada žao što nije učinio i više.

"Pomagao sam svom selu i ljudima koje volim i cijenim, s kojima sam odrastao. Pomagao sam i drugim mjestima u okolici, danas mi je žao što nisam i više", kazao je Polančec izlazeći sa zagrebačkog Županijskog suda.

Ustvrdio je da je čak 70 posto od ukupne investicije za postavljanje reflektora na nogometnom igralištu u svom rodnom selu platio iz vlastitog džepa i da pritom nitko nije oštećen. "No, nisu napravljeni samo ti famozni reflektori nego puno, puno više", kazao je Polančec.

U pisanoj izjavi koju je podijelio novinarima stoji da je u Đelekovcu, osim rasvjete na igralištu kluba "Osvit", napravljena i rasvjeta dječjeg školskog igrališta, rasvjeta pješačke staze, mjesnog parka i raskrižja na glavnoj seoskoj prometnici. "I ništa od toga nije napravljeno ni u mom dvorištu ni u mom dnevnom boravku", ističe Polančec.

Polančec kaže da je spreman preuzeti odgovornost za sve što je osobno napravio, ali da ne želi biti "Pedro" i "preuzimati grijehe cijele vlade i predsjedništva HDZ-a". Istu je tvrdnju izrekao i njegov odvjetnik Anto Nobilo, dodajući da ovaj slučaj, za razliku od drugih u kojima je optužen ili pod istragom, nema veze s HDZ-om.

Zamjenica ravnatelja USKOK-a Tamara Laptoš objasnila je da je USKOK u ovom slučaju pristao na nagodbu jer se radi o kaznenim djelima za koja je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, za razliku od ostalih slučajeva gdje predviđena znatno veća kazna.

Polančec je nagodbu s USKOK-om u slučaju "reflektori" postigao na pripremnom ročištu nakon kojega je trebao biti određen datum početka suđenja u ovom slučaju.

Nagodbu s tužiteljstvom ranije su postigla i dvojica Polančecovih suoptuženika Željko Dražić i Tomislav Andabak. Oni su uvjetno osuđeni na godinu i pol dana zatvora.

U slučaju "reflektori" USKOK je Polančeca teretio da je nezakonit utrošio 230 tisuća kuna za rasvjetu na nogometnom igralištu u svom rodnom mjestu, čime je počinio kaznena djela protuzakonitog posredovanja i krivotvorenja službene isprave. (hina/metro-portal)

19.10.2010. 15:35:50
http://metro-portal.hr/polancec-samo-sam-pomagao-svom-selu/49971/