Metro-portal.hr

objavljeno 29.04.2010. 15:18:42
SUD ODLUČIO

Polančec ostaje u pritvoru još mjesec dana

USKOK je tražio zadržavanje Polančeca u pritvoru jer još uvijek postoji opasnost da utjecajem na svjedoke omete istragu u slučaju Podravke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikola Wolf/Cropix/Podravski list)

Bivši potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec ostaje još mjesec dana u istražnom zatvoru, odlučio je danas sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, prihvativši prijedlog USKOK-a da se Polančeca zadrži u zatvoru u Remetincu jer još uvijek postoji opasnost da utjecajem na svjedoke omete istragu u slučaju Podravke.

Nakon donošenja odluke na ročištu zatvorenom za javnost Polančecov branitelj Anto Nobilo kazao je novinarima da je sudac istrage Krešimir Devčić od 21 svjedoka, čije saslušanje predlože USKOK, prihvatio samo pet, od kojih su tri nova, a dva stara koji se nisu odazvali ranijem pozivu na saslušanje u USKOK.

"Što je najgore radi se o dva visoka državna dužnosnika. Jasno je zašto se nisu odazvali", kazao je Nobilo, no nije otkrio o kome je riječ.

Najavio je žalbu izvanraspravnom vijeću na odluku o produljenju istražnog zatvora i na odluku o saslušanju pet svjedoka.

Polančec je pod istragom USKOK-a još od siječnja ove godine, a krajem ožujka je i uhićen i od tada je u zagrebačkome Okružnom zatvoru u Remetincu. On je, inače, jedini osumnjičenik za navodne malverzacije s dionicama koprivničke "Podravke" koji nije na slobodi. Sud mu je početkom travnja blokirao imovinu vrijednu nekoliko milijuna kuna.

Mediji pišu da je u višemjesečnoj istrazi slučaja Podravke, to jest afere Spice saslušano stotinjak svjedoka.

Polančeca, četvoricu bivših čelnika Podravke Zdravka Šestaka, Darka Marinca, Josipa Pavlovića i Saše Romca te dvojicu poduzetnika Milana Horvata i Srđana Mladinića sumnjiči se da su raznim transakcijama novcem Podravke nezakonito pokušali preuzeti većinsko vlasništvo nad tom koprivničkom prehrambenom tvrtkom. (hina/metro-portal)

29.04.2010. 15:18:42
http://metro-portal.hr/polancec-ostaje-u-pritvoru-jos-mjesec-dana/38960/