Metro-portal.hr

objavljeno 20.12.2013. 13:05:00
SAVJETI

Pola sata vježbanja dnevno je savršeno dovoljno

Da biste izgubili tri kilograma, dovoljno je trčati ili voziti bicikl pola sata dnevno

Ne treba se ubijati od vježbanja
Ne treba se ubijati od vježbanja (Arhiva)

Vježbanje je najbolji način za skidanje kilograma, tu dileme nema, no koliko je stvarno potrebno kako bi se postigli neki rezultati? Istraživanje provedeno u Danskoj pokazalo je da je bilo dovoljno i trčati ili voziti bicikla pola sata dnevno za gubitak tri i pol kilograma za tri mjeseca. 

Vjerovali ili ne, osobe koje su u istom periodu trenirale sat vremena dnevno izgubile su jedan kilogram manje. Zaključak istraživača je da, iako je svaki trening odličan za zdravlje, fizičko ili mentalno, nije potrebno pretjerivati kako bi se postigli dobri rezultati.

U istraživanje su bili uključeni muškarci s viškom kilograma, ali zdravi kojima je bio cilj u tri mjeseca postići bolju formu. Ispitanici su bili podijeljeni u dvije grupe, jedna je vježbala pola sata dnevno, a druga dvostruko duže. 

Na kraju istraživanja znanstvenici su zaključili da je pola sata savršeno dovoljno da pokrene metabolizam i počne sagorijevati višak kilograma. Trening su postavili na način da će izazvati lagano znojenje, a tri puta tjedno trebalo je pojačati intenzitet vježbanja. Ipak, jednosatno vježbanje nije donijelo ništa, upravo suprotno.

20.12.2013. 13:05:00
http://metro-portal.hr/pola-sata-vjezbanja-dnevno-je-savrseno-dovoljno/82285/