Metro-portal.hr

objavljeno 15.12.2009. 16:19:34
studij.hr

Pokrenuta web stranica o upisima na fakultete

Stranica donosi sve važne informacije za upis na studijske programe, kalendar važnih rokova, kao i česta pitanja i odgovore

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)

Agencija za znanost i visoko obrazovanje pokrenula je mrežnu stranicu namijenjenu učenicima, studentima i djelatnicima visokih učilišta radi informiranja o upisima na visoka učilišta te studijske programe u Republici Hrvatskoj (www.studij.hr).

Studij.hr na jednome mjestu okuplja mnoštvo informacija relevantnih za prijavu i upis na sve studijske programe u s osobitim naglaskom na informacije o funkcioniranju Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU), kojemu se pristupa preko internetske stranice www.postani-student.hr, na kojoj se od ove školske godine prijavljuje ispit državne mature te upis na studijske programe visokih učilišta.

Spomenuta mrežna stranica donosi i kalendar s važnim rokovima vezanim za državnu maturu i prijave za upis na studijske programe, najčešća pitanja i odgovore vezane uz polaganje ispita državne mature i prijave za upis na studijske programe, zatim opis detaljnog postupka prijave na državnu maturu i studijske programe kroz NISpVU i postupak prijave za posebne grupe kandidata (npr. invalidi, djeca branitelja).

Primjenom Zakona o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju, Agencija za znanost i visoko obrazovanje obvezala se pružati informacije o uvjetima upisa na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj te objedinjavati podatke o ispunjavanju uvjeta za upis pristupnika na visoka učilišta na temelju kojih visoka učilišta upisuju studente na studijske programe.

Uz mrežnu stranicu te brošuru Državna matura 2009./2010. i prijave za upis na studijske programe, koju je Agencija za znanost i visoko obrazovanje priredila u suradnji s Ministarstvom znanosti obrazovanja i športa te Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja, internetska stranica www.studij.hr pokrenuta je ponajprije zato da informacije učini dostupnijima i protočnijima budućim studentima i cjelokupnoj javnosti. (hina/metro-portal)

15.12.2009. 16:19:34
http://metro-portal.hr/pokrenuta-web-stranica-o-upisima-na-fakultete/28622/