Metro-portal.hr

objavljeno 20.03.2011. 13:15:53
ATEISTI NA INTERNETU

Pokrenuta inicijativa za izjašnjavanjem "Nisam vjernik" na popisu stanovništva

Znate li da je Crkva u HR jedina institucija koja uopće ne mora prikazivati na što troši preko 300 milijuna kuna koje dobiva od Vlade (poreza koji mi plaćamo) - pitaju se organizirani hrvatski ateisti

Fotografija vijesti

 "Vjeruješ u Boga, Oca svemogućega? Vjeruješ da je On Stvoritelj neba i zemlje? Vjeruješ u Sina njegova jedinoga? Vjeruješ da je Sin začet po Duhu Svetom? Vjeruješ da je rođen od Marije Djevice? Vjeruješ u Duha Svetoga? Vjeruješ u svetu Crkvu katoličku?". Ako na bilo koje ovo pitanje odgovorite sa NE - niste vjernik. 

Do popisa stanovništva u Hrvatskoj ostalo je još 12 dana - a odgovarat će se i na pitanje jeste li vjernik.  Na internetu je pokrenuta inicijativa kojom se želi prikazati realan broj vjernka u Hrvatskoj. Na stranici nisam-vjernik.org inicijativa navodi da im nije namjera naljutiti katolike već ukazati na velike probleme koje prenapuhani broj katolika ima u životima poreznih obveznika. Stoga traži da ukoliko prema gornjim kriterijima niste vjernik, tako se i izjasnite kako biste poreznim obveznicima uštedili veliku količinu novca koji se troši. 

Evo još primjera za razmišljanje:

  • Slažeš se s posjetom Pape koji košta najmanje 30 milijuna kuna? 
  • Slažeš se da su kondomi veće zlo od AIDSa? 
  • Slažeš se da osuđeni pedofili predvode misu? 
  • Slažeš se s gradnjom Vojnog ordijarijata od 35 milijuna kuna? 
  • Slažeš se da su žene manje vrijedne od muškaraca?
  • Slažeš se da se iz Rimokatoličke Crkve ne može svojevoljno istupiti? 
  • Slažeš se da Crkva od Vlade godišnje primi preko 300 milijuna kuna? 

Ako je na bilo koje od ovih pitanja odgovor NE, onda pomozite da udruga dođe do istinitih udjela vjerskih zajednica u Hrvatskoj traže organizirani ateisti.

20.03.2011. 13:15:53
http://metro-portal.hr/pokrenuta-inicijativa-za-izjasnjavanjem-nisam-vjernik-na-popisu-stanovnistva/56733/