Metro-portal.hr

objavljeno 02.05.2010. 09:51:30
ISPRIKE, ISPRIKE

Pokrenite se i pronađite motivaciju za tjelovježbu

Svi znamo da bi se trebali više kretati i zdravije hraniti, no to nije uvijek lako provesti u djelo. No bez obzira koje vaše opravdanje bilo, uvijek postoji rješenje, a mnoga su jednostavna i besplatna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

1. Teretana je dosadna i predaleko - je li vam dnevna soba predaleko? Ako vam doista nedostaje motivacije da krenete u teretanu, možete početi vježbati u vašoj sobi. Samo nabavite neki od instrukcijskih videa (aerobik, pilates) koji vam odgovara i krenite. Kasnije kada razvijete naviku neće vam biti problem otići u teretanu.

2. Nemam vremena - ovo je jedna od najčešćih isprika da se ništa ne uradi. Međutim mnogi će, pogotovo ženski spol ipak pronaći vremena za šoping ili tračanje uz kavu s prijateljicama. Dobra organizacija ključna je stvar. Tako se i tjelovježba može uklopiti u vaš raspored bez problema, samo vi to morate željeti.

3. Kućne sprave su preskupe - ok, istina je da mnoge takve sprave koštaju, no istina je da vam one doista i ne trebaju. Sve što će vam trebati, ukoliko se odlučite vježbati kod kuće, jest par bućica. Slobodni utezi angažirat će više mišićnih grupa, a postoji i velik izbor vježbi. Internet vam stoji na usluzi.

4. Potrebno mi je društvo - to može biti i osobni trener ako ste baš potpuni početnik. U stvari, njegovo društvo se i preporuča. Kasnije možete upitati nekog od prijatelja da vam se pridruži, a velika je vjerojatnost da ćete upoznati i nove ljude u teretani, s kojima ćete moći vježbati i razmjenjivati iskustva.

5. Mrzim vježbati - nije lako pronaći motivaciju, pogotovo što za željene ciljeve treba mnogo truda i rada. Možda je najbolja metoda stati pred ogledalo svako jutro i razmisliti da li doista želite tako izgledati ili ipak možete naći vremena i volje za tjelovježbu. Uostalom i ljeto se bliži...

02.05.2010. 09:51:30
http://metro-portal.hr/pokrenite-se-i-pronadjite-motivaciju-za-tjelovjezbu/39106/