Metro-portal.hr

objavljeno 01.05.2008. 21:52:30

Pojeftinile cijene komunalnih usluga

Počeo se primjenjivati dogovor Sanadera i Bandića

Cijena kubika vode snižena je za svega 4 posto
Cijena kubika vode snižena je za svega 4 posto (Boris Kovačev/CROPIX)

Zagrepčani od jučer plaćaju komunalije po jeftinijim cijenama. Povećanje cijena vode i odvoza smeća 1. siječnja ove godine izazvale su buru negodovanja u gradskoj javnosti.

Da podsjetimo, dvjestotinjak sindikalnih povjerenika velikih zagrebačkih poduzeća ispred zagrebačkog Gradskog poglavarstva 29. siječnja održali su prosvjed upozorenja zbog poskupljenja komunalnih usluga u Zagrebu i povišenja cijena iz nadležnosti Grada.

Tome je prethodio mjesec dana žestokih optužbi svih sindikalnih središnjica na račun Gradskog poglavarstva i Zagrebačkog holdinga.

Sljedeći pritisak na Grad došao je od strane države, nakon što su gospodarski inspektori započeli inspekcijski nadzor u Zagrebačkom holdingu radi utvrđivanja zakonitosti povećanja cijena.

ZanemarivoZagrepčani nisu oduševljeni jer cijene su porasle za 20 posto, a sada su smanjene za samo 3 do 4 posto.
Kubik vode pojeftinio je s 11,71 kune na 11,22 kune; a odvoz otpada, s 0,85 kuna na 0,825 kuna.
Naposljetku, prošloga četvrtka na sjednici Povjerenstva za praćenje cijena predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader i gradonačelnik Milan Bandić postigli su sporazum o sniženju cijena, pa tako od jučer Zagrepčani kubik vode umjesto 11,71 kunu, plaćaju 11,22 kune; a odvoz otpada, umjesto sadašnjih 0,85 kuna po kvadratnom metru, 0,825 kuna.

Iako su u siječnju u Zagrebačkom Holdingu rekli kako nema prostora za smanjenje cijena, predsjednik Uprave Holdinga Slobodan Ljubičić izvjestio je kako je nađena jedna rezerva i dodao da je odluka donesena nakon natezanja.

Zagrepčani nisu pretjerano oduševljeni jer cijene su u siječnju porasle za 20 posto, a sada su smanjene za samo 3 do 4 posto. (DM) 

01.05.2008. 21:52:30
http://metro-portal.hr/pojeftinile-cijene-komunalnih-usluga/6598/