Metro-portal.hr

objavljeno 13.10.2013. 15:39:00
KULTURA PROMJENE

Pogledajte predstavu Postkapitalizam za početnike

Uz gledanje predstave možete se prijaviti i za radionicu Spektakularni gledatelj koju vodi redatelj Martin Schick

Što radi publika na predstavama?
Što radi publika na predstavama? (Kultura promjene)

Ganz je rekao svoje Doviđenja!, ne i Zbogom!  pa nam stoga slijedi i radionica Martina Schicka "Spektakularni gledatelj (praktična radionica za i o publici"). O čemu se zapravo radi?

Sve više i više umjetnika zauzeto je aktiviranjem publike ili pričanjem o istoj. Stvaratelji i gledatelji postavili su se u čudan odnos. Ova radionica, umjetnicima i publici namjerava ponuditi prostor koji se bavi individualnom i kolektivnom inteligencijom. Najavljuje li sad ovaj tekst temu ove radionice? Jeste li ikada pogledali neku izvedbu/događaj zbog onoga o čemu govori? Zašto uopće dolazite na ovu radionicu? Želite li doći na predstavu? A na radionicu? Dođite 16. listopada u Polukružnu &TD-a, ulaz je besplatan! Početak je u 17. 30 sati.

Sve dodatne upite i svoje prijave šaljite na mail ganznovifestival@gmail.com

Predstava autora Martina Schicka "HALFBREADTECHNIQUE - postkapitalizam za početnike" održat će se 15. listopada u &TD-u. Početak je u 20 sati, a ulaz je besplatan.

"Sreća je jedina stvar koja se udvostručuje kada se dijeli" rekao je Albert Schweitzer. Rad švicarskog izvođača i koreografa Martina Schicka temelji se na ovoj pretpostavci te zamagljuje granice između pozornice i stvarnoga života.HALFBREADTECHNIQUE na iznenađujuće se jednostavan, ali originalan način bavi nepravdom u svijetu. Schick pita: zašto zadržati sve za sebe kada toga ima dovoljno da se može dijeliti? Njegov je odgovor pružiti mnogim drugim umjetnicima - plesačima iz zemalja potresenih ekonomskom krizom - priliku da predstave sebe i svoj rad na njegovoj pozornici. U Zagrebu će jedan hrvatski plesač predstaviti svoj talent uz Martina Schicka. Njegova nam uzbudljiva predstava mnogo govori o umjetnosti preživljavanja kao umjetnika i kao čovjeka u našem društvu kojime vlada novac. Ovaj inteligentan i ugodan uvod u post-kapitalizam à la Schick publici nudi materijal za razmišljanje.

CULTURESCAPES U STUDENTSKOM CENTRU, plesna predstava u suradnji s FESTIVALOM CULTURESCAPES BALKAN 2013. I SWISS ARTS COUNCILOM PROHELVETIA.

13.10.2013. 15:39:00
http://metro-portal.hr/pogledajte-predstavu-postkapitalizam-za-pocetnike/81028/