Metro-portal.hr

objavljeno 11.10.2011. 13:03:00
"PRAVDA" JE SERVIRANA

Pogledajte ovaj šokantni video izvršavanja pravde u Afganistanu

Snimka prikazuje brutalnu uličnu egzekuciju muškarca optuženog za ubojstvo muža svoje ljubavnice od strane oca ubijenog

Fotografija vijesti

Unatoč činjenici da je prošlo 10 godina otkako su Amerikanci i snage NATO-a donijele „demokraciju" u ovu izmučenu zemlju, video zapisi poput ovoga pokazuju kako je stvarni život potpuno različit od onoga što sam serviraju mediji.

Na ovoj šokantnoj snimci ubojstva snimljenoj mobitelom prikazan je muškarac kako ubija navodnog ubojicu svoga sina. Muškarac, nazvan samo Nawroz, po kratkom je postupku optužen i osuđen za ubojstvo muža svoje ljubavnice u napadu ljubomore i bijesa te mu je dosuđena smrtna kazna koju treba izvršiti član obitelji ubijenog.

Kako se dobro vidi na snimci, na događaju se okupilo cijelo mnoštvo ljudi, koji su došli u zabačeni grad Kand, sjeverno od Kandahara na jugu zemlje pogledati kako otac osvećuje smrt svoga sina ispaljujući rafal metaka u nesretnog muškarca.

Snimka prikazuje Nawroza, omotanog u bijelo, kako se moli na podmetaču prije nego se ustane i pogleda smrti u lice. Čujemo i lokalnog muškarca kako instruira egzekutora da pravilno primi pušku.

Nakon toga, ispaljuje dva metka u Nawroza, ali nakon što netko iz publike poviče kako je još uvijek živ, ispaljuje ih još nekoliko. U taj mu trenutak netko počinje dovikivati da prestane pucati, na što nekoliko ljudi iz gledališta dolazi provjeriti je li muškarac doista mrtav.

Nažalost, ovo je samo još jedan u nizu dokaza kako ova nesretna zemlja ponovo zapada u stanje bezakonja i nasilja. Hoće li silni napori i novci koje NATO ulaže u očuvanje mira i uspostavu vladavine prava u Afganistanu napokon početi davati rezulate, ostaje za vidjeti.

11.10.2011. 13:03:00
http://metro-portal.hr/pogledajte-ovaj-sokantni-video-izvrsavanja-pravde-u-afganistanu/64221/