Metro-portal.hr

objavljeno 02.04.2010. 09:36:00
FORA UREĐAJI

Pogledajte kakva su tehnološka čuda osmislili ludi Japanci

POGLEDAJTE VIDEO - Inteligentni umovi iz Japana osmislili su par i više nego zanimljivih gadgeta

Upravljajte jezikom svojim mp3 playerom, ostavite robotu da vam otvori i natoči limenku piva, a ako vam ponestane dragih osoba za razgovor uvijek se možete povjeriti umjetnoj biljci koja razumije sve vaše probleme.

Rodeo Boy
Rodeo Boy već postoji na tržištu i može se kupiti za 230 eura. Navodno je odličan za zdravlje i kondiciju pa je tako već razvijena treća generacija proizvoda. U minuti se zaljulja do 105 puta.

Mimi Switch
Kazuhiro Taniguchi, glavni dizajner Sveučilišta Osaka, osmislio je slušalice Mimi Switch putem kojih se jezikom može upravljati mp3 playerom. Senzori u slušalicama mjere pokrete i prosljeđuju ih u malo računalo koje registrira plaženje jezika i zaustavlja pjesmu. Namigivanje s desnim i lijevim okom prebacuje na prethodnu odnosno sljedeću pjesmu, a kad se korisnik nasmije player počinje svirati veselije pjesme.

Tuttuki Bako
Poduzeće koje je svojedobno svijet zarazilo Tamagotchijima predstavilo je svoju najnoviju igricu: Kutiju s rupom! Kad gurnete svoj prst kroz rupu možete se igrati s pandom ili sluzavim stvorenjima, a "kutiju" možete koristiti i kao digitalni sat.

Pekoppa
Postoje istraživanja u kojima se tvrdi da biljke bolje narastu ako čovjek s njima razgovara. Pekoppa Plant ima upravo suprotan učinak - za čovjeka je dobro ako razgovara s biljkom. Kad se slaže s njim, biljka klimne "glavom", a plaće kad joj se priča o problemima kao da razumije o čemu je riječ.

Asahi Robocco
Za ljubitelje piva: Zašto bi sami otvorili bocu ili limenku svog omiljenog napitka kad to umjesto vas može učiniti robot? Uređaj košta 799 dolara i trenutno je rasprodan u Japanu.

02.04.2010. 09:36:00
http://metro-portal.hr/pogledajte-kakva-su-tehnoloska-cuda-osmislili-ludi-japanci/36960/