Metro-portal.hr

objavljeno 10.09.2010. 15:04:09
KAKVA TRAGEDIJA

Poginuo mladi tenisač Marin Šuica

Marin Šuica imao je tek 15 godina, a poginuo je nakon automobilske nesreće koja se dogodila prošle subote u Mađarskoj

Marin Šuica
Marin Šuica (Međimurske novine/Cropix )

Marin Šuica, jedan od najtalentiranijih hrvatskih tenisača, preminuo je u bolnici u Mađarskoj od ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći koja se dogodila prošle subote, objavio je Hrvatski teniski savez (HTS). Mladi 15-godišnji Čakovčanin, član kluba Franjo Punčec, šest dana se borio za život, ali su ozljede bile preteške.

Nesreća se dogodila prošle subote kada su Marin Šuica i njegov trener, bivši Davis Cup reprezentativac Šaša Tuksar putovali na turnir u Rigu. Putovali su prema Budimpešti gdje su trebali avionom produžiti za Latviju. Oko 60 kilometara prije glavnoga mađarskog grada njihov automobil, kojim je upravljao Tuksar, zabio se u kamion i Šuica je zadobio teške ozljede glave. Tuksar je prošao s lakšim ozljedama.

Odmah poslije nesreće liječnici su ustanovili da nije mogući nikakav operativni zahvat, te su Marinu životne funkcije održavali aparati. Šest dana Marin se borio za život u bolnici u Szekesfehervaru, no nažalost izgubio je taj "meč".

Bio je hrvatski reprezentativac, osvajač brojnih turnira do 14 i 16 godina, a ove je godine igrao i ITF juniorske turnire na kojima je ostvario sjajne rezultate. Na posljednja tri stigao je do polufinala i tako najavio sjajnu međunarodnu karijeru. (hina/metro-portal)

10.09.2010. 15:04:09
http://metro-portal.hr/poginuo-mladi-tenisac-marin-suica/47695/