Metro-portal.hr

objavljeno 27.02.2013. 18:23:00
MIND GAMES

Podsvijest vam ne dozvoljava mršavljenje

Do sad ste vjerojatno optužili sve i svakoga za neuspjeh u provođenju dijete, no krivac je zapravo duboko u vama

Kako izbjeći sabotaže dijeta
Kako izbjeći sabotaže dijeta (Shutterstock)

Dijeta, pa druga dijeta, pa treća ... a kilogrami se ne tope prema planu. Tko je kriv za to? Nutricionisti, proizvođači hrane, muž koji vam poskrivećki gura šećer u hranu? Niti jedno od toga, zločinac se skriva u vašoj podsvijesti.

Francuski psihijatar tvrdi da je za neuspjele dijete kriva podsvijest, jer se dobar dio žena podsvjesno veže za svoje obline iz nekog razloga, pa zapravo same sebe sabotiraju pri provođenju dijete. 

Neke žene misle da imaju višak kilograma jer su ga imale i mama i baka, vežući na taj način kile za neke drage ljude i divne uspomene kojih se nakon toga nije lako riješiti. Veza između vama dragih osoba i kila treba se prekinuti u svakom slučaju, a to ne može napraviti niti jedan nutricionist ...

Druge su izgradile cijeli identitet oko svoje kilaže, pa kad krenu u skidanje, pojavi se podsvjesni strah da će postati neke druge osobe, i ponovno je na djelu sabotaža duboko u njima. 

Kod nekih su kilogrami neka vrsta štita od vanjskog svijeta koji ih, iz raznih razloga, plaši i protiv toga se bore onako kako jedino znaju.

Što god od ovoga bilo slučaj, jedini način da se prekine začarani krug neuspješnih dijeta je shvaćanje biti problema i rad na njemu. Pa, počnite ...

27.02.2013. 18:23:00
http://metro-portal.hr/podsvijest-vam-ne-dozvoljava-mrsavljenje/76728/