Metro-portal.hr

objavljeno 06.10.2011. 08:24:00
POKOLJ

Podivljali Amerikanac ubio dvoje i ranio sedmero u Kaliforniji

Muškarac je došao na sastanak u cementaru u sjevernoj Kaliforniji naoružan pištoljem i puškom te počeo pucati na svoje kolege

Fotografija vijesti

Dvoje mrtvih i šesterog ranjenih krvava je bilanca nakon što je ogorčeni radnik sinoć otvorio vatru u tvornici cementa i kamenolomu u sjevernoj Kaliforniji, piše Hina.

Naoružani čovjek koji je identificiran kao Shareef Allman također je osumnjičen da je kratko nakon toga pucao na ženu radnicu Hewlett Packarda u pokušaju da otme automobil, rekao je glasnogovornik šerifa okruga Santa Clara narednik Jose Cardoza.

Svjedoci su rekli detektivima da vlasti tragaju za muškarcem koji odgovara Allmanovom opisu a koji je pobjegao nakon druge pucnjave, rekao je Cardoza.

"Mislimo da je još na ovom području. Nekoliko taktičkih skupina pretražuju metar po metar", rekao je on.

Svjedoci su rekli policiji da je Allman došao na sastanak o sigurnosti na radu u cementari Lehigh Southwest Cement Permanente Plant u Cupertinu oko 4,30 sati naoružan pištoljem i puškom i pucao na svoje kolege, rekao je Cardoza.

Svjedoci i žrtve su rekli kako je Allman koji ima četrdesetak godina pogodio osam ljudi za dvije minute i nakon toga pobjegao u autu tamne boje, rekao je Cardoza.

"On je nesretan i ogorčen, kako tvrde svjedoci i žrtve", rekao je on. "Ne znamo da li se radi o poslu ili obiteljskim problemima".

Jedna žrtva pucnjave je nakon što joj je pružena pomoć u lokalnoj bolnici puštena kući dok stanje drugih pet ranjenih za sada nije poznato. Žena pogođena prilikom pokušaja otmice auta je smještena u bolnicu i nije u životno opasnom stanju.

06.10.2011. 08:24:00
http://metro-portal.hr/podivljali-amerikanac-ubio-dvoje-i-ranio-sedmero-u-kaliforniji/64028/