Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2014. 08:43:00
TRENDOVI

Podatkovni centri su ponovno IN

Apple za svoj iWatch masovno zapošljava medicinske stručnjake ne bi li njihov proizvod bio što profesionalniji i da bi osigurali točnost algoritama u skladu s tim

Sve veću količinu podataka treba netko i obraditi
Sve veću količinu podataka treba netko i obraditi (FreeDigitalPhotos)

ICT industrija sve više usmjerava pozornost na prikupljanje podataka i računalne centre, zahvaljujući mobilnim uređajima poput smartfona, tableta i nosivih gadgeta, što pomalo djeluje retro.

Apple za svoj iWatch masovno zapošljava medicinske stručnjake ne bi li njihov proizvod bio što profesionalniji i da bi osigurali točnost algoritama u skladu s tim. Pokucali su na vrata američke savezne vlade i prikupili ogromni broj zdravstvenih podataka za razvoj iOS 8 aplikacija namijenjenih zdravstvenom programu. 

Google ima ogroman podatke pretraživanja, i koristi snažne algoritmi za analizu. Na temelju tih podataka nude nam informacije gdje možemo što pojesti, gdje nešto kupiti i sl. Svi ti prikupljeni podaci od Applea i Googlea se pohranjuju u oblaku odnosno u podatkovnim centrima, kao temelji određenih izračuna i davanje personaliziranih rješenja korisnicima. Dakle, podatkovni centri su opet IN.

Piše: Sanja Ledinek
11.05.2014. 08:43:00
http://metro-portal.hr/podatkovni-centri-su-ponovno-in/84894/