Metro-portal.hr

objavljeno 20.10.2017. 16:01:00
NAJAVE

Počinju VI. Bobijevi dani smijeha

Na festivalu će sudjelovati kazališta iz drugih hrvatskih gradova pa će tako tako ove godine nastupati kazališta iz Velike Gorice, Zadra, Varaždina, Požege te zagrebačka kazališta

Bobijevi dani smijeha po šesti put
Bobijevi dani smijeha po šesti put (Histrion)

Festival komedije VI. Bobijevi dani smijeha, na kojemu će biti praizvedena predstava "Frizeraj" Damira Horvata u režiji Maje Katić i u koprodukciji Udruge Canta i Glumačke družine Histriona, održat će se od 20. do 29. listopada, najavio je na konferenciji za novinare ravnatelj Histriona Zlatko Vitez.

Kako se ističe u najavi, u predstavi "Frizeraj", frizer Renato nakon godina uspjeha i glamura u poslu, proživljava teške dane. Posla je sve manje pa otpušta djelatnicu. Bivšoj ženi je dužan i ona mu "vadi mast", a dužan je i banci. U život mu iznenada ulazi djevojka iz mladosti i budi se stara ljubav.

Sadržaj komedije prati deset izvorno pisanih songova, a izvođači glume, sviraju i pjevaju. U predstavi glume Jurica Hotko, Jassna Luna Jozić, Damir Horvat i Lovro Šicel.

Bobijeve dane u petak, 20. listopada otvara "Gastarbajterski Božić" Mate Matišića u režiji Zorana Mužića i izvedbi GD Histrion.

Na festivalu će sudjelovati kazališta iz drugih hrvatskih gradova pa će tako tako ove godine nastupati kazališta iz Velike Gorice, Zadra, Varaždina, Požege te zagrebačka kazališta.

Uz "Gastarbajterski Božić", na programu su još i "Miris lovine" Michelea Lowea u režiji Franke Perković i izvedbi Teatra Moruzgva, "Romanca o tri ljubavi" Antuna Šoljana u izvedbi GDK Gavelle i režiji Borisa Svrtana i "Otpisa(ne) Renata Baretića u režiji Nikole Zavišića i izvedbi Scene Gorica i Teatra Moruzgva.

HNK Zadar na festivalu gostuje s predstavom "Ostavljam te" Edwarda Albeea u režiji Matjaža Latina, HNK Varaždin izvest će "Gospona lovca" Georgesa Feydeaua u režiji Tomislava Pavkovića, a Teatar Gavran predstavu "Zaboravi Hollywood" Mire Gavrana u režiji Mire Međimorca.

Zagrebačko kazalište Komedija nastupit će s predstavom "Nije bila peta, bila je deveta" Alde Nikolaja u režiji Damira Mađarića, GK Požega izvest će predstavu "Floromanija" Borisa Senkera i redatelja Majkla Mikolića, a Gala teatar predstavu "Samo jedna žena" France Rame i Daria Foa u režiji Đure Roića.

Predstave se izvode u Histrionskom domu s početkom u 20 sati, a predstave GK Komedije "Nije bila peta, bila je deveta" i GDK Gavelle "Romanca o tri ljubavi" bit će izvedene u matičnim kazalištima s početkom u 19.30 sati.

Festival završava u nedjelju, 29. listopada dodjelom nagrada, nakon čega će GD Histrion izvesti predstavu "U petak (za)metak" autora i redatelja Ivana-Gorana Viteza.

20.10.2017. 16:01:00
http://metro-portal.hr/pocinju-vi-bobijevi-dani-smijeha/108076/