Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2008. 01:24:37

Počinju sajmovi medicine i ljepote

Na 15.000 četvornih metara očekuje se 400 izlagača iz tridesetak zemalja svijeta

Sajam ‘Medicina i tehnika’ bit će popraćen stručnim događanjima na kojima će se okupiti brojni stručnjaci
Sajam ‘Medicina i tehnika’ bit će popraćen stručnim događanjima na kojima će se okupiti brojni stručnjaci (Davor Pongačić/CROPIX)

Na Zagrebačkom velesajmu od 28. do 31. svibnja održat će se sajam ‘Medicina i tehnika’, a od 29. svibnja do 1. lipnja sajam ‘Zdravlje i ljepota’, najavila je jučer direktorica Zagrebačkog velesajma Katja Luka Kovačić. Sajmove će u srijedu, 28. svibnja, svečano otvoriti ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović.

Na 36. međunarodnom sajmu medicine, dentala, rehabilitacijske i laboratorijske opreme i farmacije ‘Medicina i tehnika’ sudjelovat će 400 izlagača iz tridesetak zemalja na izložbenom prostoru od 15.000 četvornih metara.

Promotivne cijeneSajam ‘Zdravlje i ljepota’ okupit će proizvođače kozmetike, aparata i opreme. Izlagači su pripremili prezentacije, radionice, savjetovanja i promotivne cijene. Održat će se natjecanje u dizajnu noktiju i make-upu, te proglašenje ‘Hrvatskog salona godine’. 

To je najveći specijalizirani sajam u Hrvatskoj i okruženju, vodeći u regiji. Sajam ‘Medicina i tehnika’ bit će popraćen stručnim događanjima koji ga čine referentnim mjestom za okupljanje struke, predstavljanje noviteta i pružanja uvida u mogućnosti korištenja novih tehnologija, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma.

U sklopu sajma održat će se CroRescue, 6. međunarodno natjecanje ekipa hitne medicinske pomoći, a sudjelovat će 20 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH i Bugarske, rekla je Kovačić. Građani će na sajmu ‘Medicina i tehnika’ moći obaviti besplatne liječničke preglede, dijagnostiku i stručne savjete.
Na Međunarodnom sajmu zdravlja, kozmetike, pribora i opreme za salone ‘Zdravlje i ljepota’ nastupit će 149 izlagača iz Hrvatske i 18 zemalja. (METRO) 

27.05.2008. 01:24:37
http://metro-portal.hr/pocinju-sajmovi-medicine-i-ljepote/7719/