Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2013. 15:09:00
JUPI?!

Počinje sezona kupanja na Jarunu i Bundeku

Obavljeno je i predsezonsko ispitivanje vode od strane ovlaštenog laboratorija, te je ona trenutno izvrsne kakvoće na oba jezera

Spremni za kupanje na ZG morima :)
Spremni za kupanje na ZG morima :) (Arhiva)

Od subote, 01.06., kupališta jezera Jarun i Bundek spremna su dočekati svoje prve ovogodišnje kupače. O sigurnosti kupača, u vremenu od 10:00-20:00 sati brinuti će spasilačka i liječnička služba.

Obavljeno je i predsezonsko ispitivanje vode od strane ovlaštenog laboratorija, te je ona trenutno izvrsne kakvoće na oba jezera. Tijekom sezone, ovlašteni laboratorij obavljati će uzorkovanje i ispitivanje kakvoće vode svaka dva tjedna.

Desetu godinu za redom na Jarunu će se vijoriti pet Plavih zastava - dvije na Malom jezeru, te po jedna na Velikom jezeru, Otoku Trešnjevka i Otoku Univerzijade. Svečano podizanje Plave zastave biti će u srijedu, 05.06., na otoku Univerzijada u 11:00 sati.

Plava zastava predstavlja međunarodni standard za čiste, sigurne i dobro održavane plaže i prateće objekte. To je priznanje koje vrijedi samo jednu sezonu, tako da svaku godinu iznova treba zadovoljiti strogo definirane kriterije, što Jarunu već 10 godinu za redom uspješno uspijeva.

29.05.2013. 15:09:00
http://metro-portal.hr/pocinje-sezona-kupanja-na-jarunu-i-bundeku/78413/