Metro-portal.hr

objavljeno 29.04.2010. 15:26:58
NEMA OZLIJEĐENIH

Počinje popravak osječke Osnovne škole "Vijenac"

Gradonačelnik Krešimir Bubalo kaže kako od 20 osnovnih škola u gradu u 17 treba obaviti hitne popravke

(Vlado Kos/Cropix)

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo izvijestio je da danas počinje popravak Osnovne škole "Vijenac", u kojoj se sinoć oko 21 sati urušio dio stropa, pri čemu nitko nije ozlijeđen.

Na današnjem sastanku s pročelnicima gradskih upravnih odjela Bubalo je kazao kako od 20 osnovnih škola u gradu u 17 treba obaviti hitne popravke, što je, ocijenio je, dokaz o dugogodišnjem sustavnu zanemarivanju tog problema. Dodao je kako se još očekuje da ministarstvo financija odobri podizanje zajma od 10 milijuna kuna kako bi mogli početi popravci na tim osječkim školama.

Ravnatelj škole Stjepan Sokol izvijestio je kako se desetak metara stropa urušilo u hodniku ispred športske dvorane, u kojoj je 13 učenika obavljalo izvannastavne aktivnosti, te da životi učenika nisu bili ugroženi i da su zbog sigurnosti zadržani u dvorani dok vatrogasci nisu provjerili postoji li opasnost od strujnog udara, jer se sa stropom urušio i dio električnih instalacija.

Nakon toga učenici su slobodno izišli na uobičajen izlaz, a u slučaju većeg urušenja postoji i sigurnosni izlaz, kojim se može napustiti zgrada, rekao je Sokol.

Kazao je kako će se redovita nastava nastaviti u ponedjeljak te kako osobno smatra da su uzrok urušenja loše izvedeni radovi u gradnji škole 1963. godine. Jer, kako navodi, nisu zamijećeni nikakvi znakovi da bi se strop mogao urušiti. (hina/metro-portal)

29.04.2010. 15:26:58
http://metro-portal.hr/pocinje-popravak-osjecke-osnovne-skole-vijenac/38961/