Metro-portal.hr

objavljeno 28.05.2010. 13:36:00
STROSSMARTRE

Počinje Ljeto na Strossu

Koncertom Sick Swing Orchestra otvara se ljetni program zagrebačkog šetališta

Strossmartre Ljeto na Strossu Kraljevi ulice

Ljeto na Strossu je najdulja kulturna i zabavna manifestacija u gradu Zagrebu. Održava se već 10 godina i uljepšava ljeto brojnim turistima i građanima grada Zagreba. Jedan od ciljeva ove manifestacije je oživljavanje Gornjeg grada tako da bude što atraktivniji turistički.

Ove godine, 10. Ljeto na Strossu ponovno će posjetiteljima donijeti mnogo koncerata, likovnih instalacija, filmskih projekcija te drugih zanimljivih događaja. Od ovog ljeta program je obogaćen s nekoliko vrijednih akcija koje će nasmijavati, educirati i spajati ljude.

U ovogodišnjem programu sudjeluje više od pedeset glazbenih sastava, a sveukupno u 100 ljetnih dana nastupit će oko 400 do 500 izvođača, glazbenih, likovnih i filmskih umjetnika. Organizatori se svake godine trude dati Strossu novu dimenziju i drugačiji izgled. Tako će ove godine sve biti u avatarskom, ekološkom uređenju, a i skorašnji ulični festival Cest is d' best kreće u tom smjeru. Novitet ovog ljeta su nastupi stand up komičara i ljetno kino. U programu ljetnog kina prikazivat će se i noviji filmski hitovi posljednjih šest mjeseci.

Ljeto na Strossu ili Strossmartre donosi nešto od duha pariškog kvarta. Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, neobične i zabavne akcije i nagradne igre, pomalo nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima i čašica dobrog vina, ponuda je kojoj Zagrepčani i gosti grada teško odolijevaju već nekoliko godina. Ove godine će Stross živjeti kao Strossmartre punih 100 dana. Glazbeni program će obilovati glazbom koja će svojom kvalitetom obogatiti ovaj romantični prostor. Od jazza, preko evergreena do nostalgične glazbe '50-ih, '60-ih, 80-ih godina, latino glazbe, autorske, romske pa i duhovite alternativne.

Osim brojnih koncerata i izložbi, 30. lipnja će se održati Doček pola Nove godine s prigodnim glazbenim programom i vatrometom, izbor najljepšeg psa mješanca u kojem pobjednik, tzv. Strosser dobiva kobasicu, modne revije, kviz znanja za posjetitelje i mnogo drugih zanimljivosti.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a otvorenje je danas, u petak, 28. svibnja večernjim koncertom Sick Swing Orchestra.

28.05.2010. 13:36:00
http://metro-portal.hr/pocinje-ljeto-na-strossu/41167/