Metro-portal.hr

objavljeno 31.08.2012. 15:02:00
KRENIMO

Počinje kazališna sezona u Teatru &TD

Bogat program počinje već 15. rujna regionalnim projektom, nastavlja se Ganz novim festivalom i brdom premijera

Velika dvorana Teatra &TD trebala bi biti stalno puna
Velika dvorana Teatra &TD trebala bi biti stalno puna (Arhiva)

Teatar &TD kazališnu sezonu 2012/2013 otvara 15. rujna s regionalnim projektom "Čekaonica" u režiji Paola Tišljarića, koji je inspiriran istoimenom predstavom Ateljea 212 u režiji Borisa Liješevića te predstavlja mlade glumačke snage iz Hrvatske, Srbije i Bosne.

Od 18. do 23. rujna nastavljamo sezonu s  Novim Ganz novim festivalom, festivalom razvojnog kazališta koji u fokus stavlja domaća i inozemna autorska imena mlađe generacije. Ove ćemo godine, između ostalih, predstaviti radove Florentine Holzinger i Vincenta Riebeeka, Male Kline, Naje Lee Jensen, Zrinke Šimičić Mihanović, Matthiasa Kranebittera, Dore Budor i Maje Čule.

U koprodukciji s dance_lab collectivom, u listopadu, predstavljamo projekt Nenada Sinkauza i Petre Hraščanec "b kao znak za snizilicu", multimedijalno plesno-glazbeno događanje koje za izvedbeni modus uzima odnos glazbe kao izvedbenog žanra i plesa kao izvođačke prakse.

U studenome nas očekuje zagrebačka premijera komada "Pričaj mi o Gorkom" nastalom prema autobiografskim romanima Mani Gotovac, duogogodišnje ravnateljice Teatra &TD, s Robertom Plemićem u ulozi Gorkog. Također, studeni donosi i autorski projekt"Pokvarene misli" mladog redatelja Filipa Povrženića i dramaturga Antiona Gabelića.

U prosincu nastavljamo suradnju Teatra &TD i Muzičkog salona SC na glazbeno scenskim projektima i to postavljanjem opernog projekta "Svijetleći grad", posljednjeg djela Ive Lhotke Kalinskog, a prema libretu Petra Šegedina i režiji Jasne Žarić. Djelo je to koje opisuje dramu ljudi današnjice mučenih strahovima, sumnjama, nesporazumima, mislima o smislu života, o sudbini i o smrti.

U sklopu europskog projekta Kulture promjene Studentskog centra pod nazivom "Apap-Performing Europe" od 1. do 9.9.2012. posjetiti će nas talijanska umjetnička grupa"Anagoor" iz Veneta. Anagoor u Zagreb dolaze na umjetničku rezidenciju u sklopu istraživanja i kreacije za njihov novi projekt, video instalaciju za koncert, "Nedostaje suosjećanja" .

Uz to, SC će od 25. do 28. listopada biti domaćin plenarnog skupa mrež eIETM. IETM (International Network for Contemporary Performing Art) krovna je udruga sa sjedištem u Bruxellesu koja okuplja preko 400 članica iz 45 zemalja i smatra se najznačajnijom i najbrojnijom mrežom organizacija i institucija iz područja izvedbenih umjetnosti u Europi.

31.08.2012. 15:02:00
http://metro-portal.hr/pocinje-kazalisna-sezona-u-teatru-and-td/73640/