Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2018. 10:29:00
HRFF

Počinje Human Rights Film Festival - gošće Pussy Riot

Glavna tema festivala je "Pobunjene želje", što se odnosi na povijesne, ali i suvremene emancipatorske pokrete za ljudska prava.

Počinje 16. HRFF
Počinje 16. HRFF (HRFF)

U Zagrebu večeras počinje i 16. Human Rights Film Festival. Glavna tema festivala je "Pobunjene želje", što se odnosi na povijesne, ali i suvremene emancipatorske pokrete za ljudska prava. Najveće su zvijezde festivala kontroverzna ruska skupina "Pussy Riot", no najjači dio festivala tradicionalno je onaj filmski. 

Filmski program  16. Human Rights Film Festivala uključuje četrdesetak igranih i dokumentarnih naslova, a publika će imati priliku premijerno pogledati neke od najzanimljivijih umjetničkih filmova godine, među kojima se nalaze i brojni filmovi autora i autorica iz Hrvatske i regije.

Ovogodišnji tematski okvir, poručuju organizatori - naslovljen je 'Pobunjena želja', čime se u filmskom i popratnom programu reagira na sve pokušaje zabrana kojima smo svakodnevno izloženi, predstavljajući tijela i misli koje su nepokorne i ne daju se impresionirati demagoškim pozivom na red i zakon.

Program komunicira želju koja se ne miri s postojećim stanjem stvari i govori da je drugačiji svijet moguć. Ulaz na sve projekcije i događanja je besplatan.

Program festivala možete pogledati ovdje.

02.12.2018. 10:29:00
http://metro-portal.hr/pocinje-human-rights-film-festival-gosce-pussy-riot/115676/