Metro-portal.hr

objavljeno 19.11.2011. 00:27:00
2011.

Počinje Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće 27. studenog na Trgu bana Jelačića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marina Maksimčuk)

Bogat kulturno-zabavni program i ove će se godine odvijati u okviru tradicionalne predblagdanske manifestacije Advent u Zagrebu, koja se organizira na središnjem gradskom trgu kao i ostalim trgovima i ulicama grada, a započinje 27. studenoga i potrajat će sve do 1. siječnja 2012. godine.

Advent u Zagrebu počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće 27. studenog na Trgu bana Jelačića, a Turistička zajednica grada Zagreba dodatno je obogatila program pa tako od ove godine kreću novi programi Advent na Zrinjevcu i na Trgu žrtava fašizma, dok će se ispred Muzeja Mimara, 2. prosinca održati Multimedijalna 3D Mapping projekcija.

Program 3D Mapping projekcije počinje u 19:00 sati, a građani i posjetitelji Zagreba doživjet će vrhunsku virtualnu predstavu uz okrijepu na prigodnom šanku te im je osiguran besplatan ulaz u muzej u vremenu od 20:15 do 22:00 sata.

Veliko otvorenje Adventa na Zrinjevcu zakazano je za 3. prosinac u 18:00 sati, gdje će se na pozornici starog Gradskog paviljona odvijati razna glazbena događanja. Bit će tu božićnih koncerata, valcera te pomno odabranih glazbenih programa, a svi posjetitelji ovih glazbenih manifestacija moći će uživati i u pomalo zaboravljenim zagrebačkim specijalitetima: krpicama sa zeljem, jabukama u šlafroku ili domaćim juhicama; zagrijati se toplom čokoladom ili kuhanim vinom te za svoje najdraže kupiti unikatne suvenire i božićne ukrase.

Više informacija o Adventu u Zagrebu, koji će potrajati sve do 1. siječnja 2012. godine možete pronaći na adresi www.adventzagreb.com .

 

19.11.2011. 00:27:00
http://metro-portal.hr/pocinje-advent-u-zagrebu/65501/