Metro-portal.hr

objavljeno 13.11.2021. 15:00:00
KONCERTI

Početak prodaje ulaznica za koncert Franz Ferdinand

Franz Ferdinand dolaze na prvi samostalni nastup, a donose i svoju vlastitu opremu i produkciju zbog čega će prva greatest hits turneja benda biti ona za pamćenje

Počela je prodaja ulaznica
Počela je prodaja ulaznica (Arhiva)

U prodaji su ulaznice za nastup škotskog rock benda Franz Ferdinand i nastup u Maloj dvorani Doma sportova u ponedjeljak 25. travnja 2022. U Zagreb dolaze u sklopu velike turneje i donose najveće hitove iz gotovo dva desetljeća duge karijere.

Najava turneje s najpoznatijim pjesmama benda sjajno je odjeknula i pokrenula međunarodnu bazu fanova. Za zagrebački nastup vlada veliki interes, a prve reakcije govore da će ovo biti jedan od najiščekivanijih koncerata iduće godine.

Franz Ferdinand dolaze na prvi samostalni nastup, a donose i svoju vlastitu opremu i produkciju zbog čega će prva greatest hits turneja benda biti ona za pamćenje. Jedno od najvećih stranih gostovanja u Zagrebu iduće godine događa se u sklopu Hits To The Head turneje, a prati ju album najvećih hitova kojima je bend osvojio svijet i predstavit će ih uživo na proljeće.

"Hitovi koji idu u glavu, u srce i u noge dok plešete na plesnom podiju", poručuje bend u najavi turneje.

Franz Ferdinand - "Take Me Out"

Franz Ferdinand bez sumnje su jedan od najvećih rock bendova i glazbena institucija. Označili su svojevrsnu renesansu otočkih bendova, donijeli euforiju na plesni podij i gitarske riffove s pamtljivim tekstovima, te su svojom glazbom obilježili cijelu generaciju. Bend je objavio nisku studijskih izdanja i bezvremenskih hitova koje su im osigurali horde obožavatelja diljem svijeta i bez kojih se teško može zamisliti program ijedne radijske postaje, dobrog tuluma ili plesa u klubu.

Franz Ferdinand - "Do You Want To"

Singl "Darts Of Pleasure" 2003. označio početak karijere, a uslijedio je mega popularni "Take Me Out" koji je eksplozivno osvojio međunarodnu publiku i svjetske festivale, te Grammy nominaciju za najbolju rock izvedbu. Sve je to bio uvod u debitantski album "Franz Ferdinand" koji se prodao u gotovo četiri milijuna primjeraka diljem svijeta, osvojio Mercury nagradu i Grammy nominaciju za najbolji alternativni album. Uslijedili su albumi "You Could Have It So Much Better", "Tonight: Franz Ferdinand", "Right Thoughts, Right Words, Right Action" kao i "Always Ascending".

Franz Ferdinand - "No You Girls"

Gotovo dva desetljeća rada, milijuni prodanih ploča, mnoštvo glazbenih priznanja, te osvojeni vrhovi glazbenih top ljestvica, zaslužni su za to da su Franz Ferdinand jedan od najprepoznatljivijih bendova današnjice. Nakon što se singl "Take me out" upisao u rock klasike, bend je nastavio nizati bezvremenske hitove poput "Do you want to", "No you girls", "Walk away", "This fire", "Love Illumination", "Jacqueline", "Ulysses", "The Dark Of The Matinée", "Glimpse of love", a bend ih sve donosi u Dom sportova.

Franz Ferdinand - "The Dark Of The Matinée"

Na prvom samostalnom susretu sa Zagrebom, uz bok Alexu Kapranosu (vokal, gitara) stajat će dugogodišnji suradnici Bob Hardy (bas), Dino Bardot (gitara), Julian Corrie (gitara, klavijature), te nova bubnjarka Audrey Tait.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 180 kn koja će vrijediti do 31. prosinca. S prvim danom nove godine, od 1. siječnja, ulaznice će koštati 200 kn, dok će na dan koncerta cijena biti 230 kn.

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Ulici Hrvatske bratske zajednice 4), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dancing Bear CD Shop (Gundulićeva 7), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr.

13.11.2021. 15:00:00
http://metro-portal.hr/pocetak-prodaje-ulaznica-za-koncert-franz-ferdinand/135106/