Metro-portal.hr

objavljeno 27.02.2011. 14:06:43
OKO 1000 PROSVJEDNIKA

Počeo skup potpore braniteljima na splitskoj Rivi

Na splitskoj Rivi danas je oko podneva počeo skup potpore hrvatskim braniteljima, u ogranizaciji kaštelanskih udruga Domovinskog rata

Fotografija vijesti

Na skupu je, prema prvim procjenama, oko tisuću prosvjednika koji daju potporu hrvatskim braniteljima te branitelju Tihomiru Purdi koji se nalazi u pritvoru u BiH, prenosi Hina. 

Oni nose transparente s natpisima "Sudite lopovima, a ne braniteljima", "Vama fotelje, nama robija", "Mi smo branitelji, a ne osvajači", "Volim Hrvatsku, a ne EU", "Stop progonu hravatskih baranitelja" itd. Prosvjednici također nose više transparenata na kojima su likovi Josipa Broza Tita s mrtvačkim glavama, te porteti Lenjina i Staljina također s mrtvačkim glavama.

Inače, kordinator današnjeg skupa potpore hrvatskim braniteljima, Željko Strize sinoć je pozvao sve prosvjednike na kulturno i dostojanstveno ponašanje bez incidenata.

"Skup organiziramo radi potpore svim hrvatskim mučenicima koji su svoje živote, slobodu i dostojanstvo izložili za obranu Domovine. Ovdje je hrvatski heroj Tihomir Purda, simbol i sinonim svih hrvatskih stradalnika za koje nas naše dostojanstvo obvezuje boriti se za njih i njihove obitelji", naveo je u Strize u ime organizatora skupa, dodavši kako će se na skupu izraziti potpora "hrvatskim vitezovima" i protest protiv, kako kaže "podaničke hrvatske vlasti".

27.02.2011. 14:06:43
http://metro-portal.hr/poceo-skup-potpore-braniteljima-na-splitskoj-rivi/55878/