Metro-portal.hr

objavljeno 01.11.2016. 21:33:00
PRIDRUŽITE SE

Počeo je Movember, jeste li se obrijali jutros?

Do današnjeg dana pokret Movember broji preko 6 milijuna sakupljača donacija te preko 18 milijuna samih donatora koji su se uključili u ovaj pokret.

Pustite brk i pomozite podići svjesnost o raku prostate
Pustite brk i pomozite podići svjesnost o raku prostate (Arhiva)

Movember pokret osnovan je 2003. godine u Australiji gdje se uzgajaju prvi brkovi i uspješna akcija se polako pokreće po cijelom svijetu; Novi Zeland, Velika Britanija, Irska, SAD, Kanada, Južna Afrika, Finska, Nizozemska, Danska, Norveška, Belgija, Češka, Španjolska, Hong Kong, Singapur, Francuska, Njemačka, Švedska, Švicarska, Austrija ..

Iz godine u godine sve veći broj zemalja se uključuje u ovaj pokret za muško zdravlje.

Primarna bolest protiv koje se Movember bori je rak prostate ta bolest u Americi i Europi je prva po učestalosti u muškoj populaciji, a druga po uzroku smrtnosti od svih malignih bolesti u muškaraca.

Do današnjeg dana pokret Movember broji preko 6 milijuna sakupljača donacija te preko 18 milijuna samih donatora koji su se uključili u ovaj pokret. Dosad su uspješno sakupili preko 730 milijuna dolara koji su uredno otišli u centre diljem svijeta, a posvećenih istraživanju raka prostate i testisa.

Spomenimo stoga da je kao dosadašnji rezultat ovog pokreta financirano tisuće zdravstvenih programa u preko 21 državi svijeta te su postignuti zapanjeni rezultati i načini za dijagnosticiranje te tretiranje raka prostate i testisa.

Sudjelovati u Movembru može bilo tko, a sve što je potrebno je registrirati se na službenim stranicama te odabrati način na koji želite sudjelovati.

01.11.2016. 21:33:00
http://metro-portal.hr/poceo-je-movember-jeste-li-se-obrijali-jutros/101111/