Metro-portal.hr

objavljeno 25.09.2009. 20:24:08
KORUPCIJA NA VRHU

Počelo suđenje Ehudu Olmertu

Bivši izraelski premijer koji je prošle godine bio prisiljen odstupiti s dužnosti zbog optužbi za korupciju tvrdi kako će dokazati da je nevin

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Bivši izraelski premijer Ehud Olmert u petak je prvi put izašao pred sud zbog optužbi za korupciju. Olmert je prije početka postupka izrazio uvjerenje da će biti oslobođen optužaba za prijevaru i neprijavljivanje prihoda.

"Došao sam ovdje kao nevin čovjek i vjerujem da će se moja nevinost dokazati", kazao je 64-godišnji političar koji je prošle godine morao odstupiti s položaja premijera jer je optužen da je od američkoga poslovnog čovjeka primao novac za promicanje interesa klijenata bivšega poslovnog partnera.

Olmert je prvi izraelski premijer kojemu se sudi. Na mjestu predsjednika stranke Kadime prošlog rujna naslijedila ga je ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni. Ona je na općim izborima dobila najviše glasova, ali nije uspjela sklopiti održivu koaliciju.

Ispred sudnice Olmert je novinarima kazao da je već tri godine na meti nepravednog pravosudnog lova na vještice te kako jedva čeka da spere ljagu sa svoga imena. (hina/metro-portal)

25.09.2009. 20:24:08
http://metro-portal.hr/pocelo-sudjenje-ehudu-olmertu/22920/