Metro-portal.hr

objavljeno 09.05.2008. 02:48:09

Počelo s djecom, završilo dinamitno

Večer je otvorila dječja kolekcija Wenice Kids, a na kraju su nastupili Gut’s Dynamite iz Japana - oduševila Ines Zrnc Gregorina

Ines Zrnc Gregorina
Ines Zrnc Gregorina (Zvonimir Krstulović)

Na početku treće večeri Wella Fashion Weeka Zagreb predstavljena je kolekcija Wenice Kids. Mali manekeni prošetali su pistom u pretežno sportskim kombinacija. Samouvjerenim koračanjem pistom i odvažnim poziranjem pred fotografima  izazvali su snažan pljesak publike.

Predstavljena je muška i ženska dječja moda. Odjeća koju su nam pokazali pretežno je od prirodnih materijala, i prije svega udobna. Mnoge kombinacije upotpunjene su kapicama.

Kreacije dizajnera Mu:n i Galko vrlo su nosive. Predstavljene su muške i ženske odjevne kombinacije. U kolekciji prevladavaju siva i smeđa boja, s dodacima tirkizno plave i crvene. Velika pažnja posvećena je odabiru torbi koje su neizostavan modni dodatak. Dizajneri nam preporučuju lepršave haljine u slojevima različitih dužina, ili pak uže haljine s velikim izrezom.

Kolekcija je zadobila simpatije publike već izlaskom prvog modela, muškarca koji je u naručju nosio bebu i s njom prošetao pistom. Iva Karačić u svojoj kolekciji koristi neutralne boje. Predstavlja odjeću koja je ležerna i udobna. Kreacije su jednostavnih nepravilnih krojeva, asimetrične, sa čestim dodatkom prugastog uzorka.

Ines Zrnc Gregorina predstavila nam je nesvakodnevne odvažne kreacije. Odjeća je upadljiva, boje kričave, sve je ukrašeno šljokicama. Pokazala nam je nešto potpuno novo i drugačije, kao na primjer odjevni predmet koji u jednom kombinira suknju i hlače. Dizajnirala je neobične naborane hlače, a modele je često odijevala u tajice preko kojih dolaze puf suknje.

Marina Prevolšek predstavila nam se elegantnim i profinjenim kreacijama. Široke ravne hlače visokog struka, romantični kaputići, haljine s naborima i volanima upotpunjene mnogim detaljima. Kao modni dodatak preporučuju rukavice, a neke suknje je ‘ukrasila’ velikim džepovima. Andrea Kodrnja Lovrović predstavila je vesele mladenačke kreacije.

Pletivo prevladava, kombinacije su šarene i razigrane. Nešto što će svaka mlada osoba rado obući i u čemu će se dobro osjećati i izvrsno izgledati. Večer su zaključili gosti iz Japana, Gut’s Dynamite. Njihove muške i ženske kreacije su vrlo urbane, pune dodataka i raznih detalja. Koriste zebra i leopard uzorak, razne boje, puno nakita, šeširiće, krzno u boji, šljokice…

Fotografije cjelokupnog današnjeg izlaganja Wella Fashion Weeka Zagreb pogledajte u našoj galeriji.

Piše: Piše: Ines Legović
09.05.2008. 02:48:09
http://metro-portal.hr/pocelo-s-djecom-zavrsilo-dinamitno/6947/