Metro-portal.hr

objavljeno 03.09.2012. 16:03:56
55+

Počela prodaja ulaznica za Montažstrojev 55+

Montažstroj 23. i 24. rujna u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog umjesto svjetski poznatih opernih glasova dovodi obične ljude starije od 55 godina

Novi projekt Montažstroja na pozornici Lisinskog
Novi projekt Montažstroja na pozornici Lisinskog (Montažstroj)

Oni su potrošeni. Oni su teret. Oni su višak. Oni su zaboravljeni. Oni su nevidljivi. Oni su glasački stroj. Oni imaju više od 55 godina života iza sebe i njihovi glasovi po prvi puta se neće samo zbrajati, nego i čuti.

Montažstroj 23. i 24. rujna u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog umjesto svjetski poznatih opernih glasova dovodi obične ljude starije od 55 godina koji su prestali biti statisti u vlastitim životima i postali protagonisti jedinstvenog povijesnog kulturnog događaja koji će istovremeno uživo biti sniman za dokumentarni film.

Generacija 55+ zauzet će svoje mjesto na pozornici kako bi se obračunala s više desetljeća vlastite šutnje i progovorila o najvažnijim minutama svog života, kao i o našoj zajedničkoj povijesti koju su stvarali i koju još uvijek stvaraju.

Projekt „55+" nastao je u sklopu dugogodišnje misije Montažstroja prema kojoj umjetnost mora preuzeti odgovornost za zajednicu u kojoj nastaje. Već više od dva desetljeća Montažstroj beskompromisno progovara o gorućim problemima našeg društva stvarajući inovativne multidisciplinarne projekte.

U najnovijem projektu Montažstroj daje glas građanima starijima od 55 godina u organizacijski najkompleksnijem projektu do sada. U sekundama koje nepovratno prolaze oni koji su do sada proživjeli 30 milijuna minuta ili više pozivaju vas da ih poslušate. Ulaznice su u prodaji na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ili na www.lisinski.hr.

03.09.2012. 16:03:56
http://metro-portal.hr/pocela-prodaja-ulaznica-za-montazstrojev-55/73694/