Metro-portal.hr

objavljeno 07.07.2008. 10:17:26
U iščekivanju...

'Brangelina Twins' - počasni građani Nice

Nerođeni blizanci Brada Pitta i Angeline Jolie moći će odabrati i francusko državljanstvo kad napune 18 godina

Rodilište za male Ničane
Rodilište za male Ničane (Stephane Danna, AFP)

Gradonačelnik Nice izjavio je da će slavni, još nerođeni, blizanci biti počasni građani Nice bez obzira na to žele li izabrati francusko državljanstvo ili ne.

Holivudski je super-par odlučio na svijet donijeti blizance baš u mirnoj, nerazvikanoj bolnici Lenval u Nici iz koje se pruža prekrasan pogled na mediteranski zaljev. Angelina Jolie se u bolnicu smjestila 2. srpnja, a Brad i djeca je redovno posjećuju. 

"Za stavnovnike Nice ovo je velika čast i veliko zadovoljstvo", izjavio je gradonačelnik Christian Estrosi. "Jako smo sretni zbog izbora gđe. Jolie i g. Pita i želim i njima i bebama mnogo veselja i velikih uspjeha u životu." 

Gradonačelnik je od milja već blizance nazvao "naša dva mala Ničana".

Iako je to želja svih stanovnika Nice, samim se rođenjem u Francuskoj ne stiče automatski i državljanstvo. Prema podacima francuskog ministarstva vanjskih poslova, blizanci bi mogli dobiti francusko državljanstvo kad napune 18 godina pod uvjetom da im je Francuska bila mjesto boravka najmanje pet godina nakon što navrše 11. Ako odluče uzeti francusko, moći će zadržati i američko državljanstvo.

"Smatrat ćemo ih Ničanima čitavog života i kad god dođu u Nicu bit će srdačno dočekani", zaključio je Estrosi. (METRO)

07.07.2008. 10:17:26
http://metro-portal.hr/pocasni-gradjani-nice/9542/