Metro-portal.hr

objavljeno 07.03.2009. 14:18:02

Pobjeda Kroella, Kostelić i Raich i dalje prvi

Loši rezultati suparnika ostavili Ivicu na prvom mjestu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Austrijanac Klaus Kroell pobijedio je u današnjem spustu Svjetskog kupa u norveškom Kvitfjellu. Kroellu je to prva pobjeda u spustu i druga u karijeri. Hrvatski skijaš Ivica Kostelić, premda nije osvojio niti boda, ostao je vodeći u Svjetskom kupu zajedno sa Austrijancem Benjaminom Raichom.

Drugo mjesto pripalo je također Austrijancu, Michaelu Walchhoferu (+0,27), a treći je bio Kanađanin Manuel Osborne-Paradis (+0,46).

Kostelić je dobro odskijao gornji dio staze i činilo se da bi mogao do bodova, no u jednom zavoju otišao je preširoko i to ga je koštalo dragocjenog vremena, pa je na kraju završio na 43. mjestu (+2,73). Hrvatski skijaš niti jučer nije došao do bodova u spustu.

No, rezultati njegovih suparnika u borbi za pobjedu u Svjetskom kupu išli su mu na ruku. Benjamin Raich, koji sa Kostelićem dijeli prvo mjesto u ukupnom poretku, također je ostao bez bodova. On je izletio sa staze zbog čega je promašio jedna vrata, pa je ostao bez plasmana. Švicarac Didier Cuche bio je 13., a Norvežanin Aksel Lund Svindal jedno mjesto niže, dok Francuz Jean-Baptiste Grange nije niti nastupio u današnjoj utrci.

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim završio je na 35. mjestu (+2,25).

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vode Kostelić i Raich sa po 837 bodova, a slijedi Svindal sa 829, zatim Grange sa 777 i Cuche sa 763 boda.

Sutra u 11,00 sati skijaši u Kvitfjellu voze super-G.

07.03.2009. 14:18:02
http://metro-portal.hr/pobjeda-kroella-kostelic-i-raich-i-dalje-prvi/15515/