Metro-portal.hr

objavljeno 22.07.2010. 22:15:00
MITESERI I PRIŠTEVI

Pobijedite akne i masnu kožu maskama iz kućne radinosti

Masnu kožu, mitesere i prišteve možete pobijediti maskama koje se na lice nanose jednom tjedno

Maska za lice
Maska za lice (Shutterstock)

Velike pore, miteseri i prištevi licu daju nečist izgled, a skupi kozmetički preparati za problematičnu kožu često ne djeluju. Pokušajte licu pomoći maskama iz kućne radinosti, koje su jednostavne za pripremu i daju vrlo dobre rezultate ukoliko ih se koristi jednom tjedno kroz nekoliko mjeseci. Maske koje pomažu u borbi protiv masne kože su:

Kvasac
Miješajte kockicu kvasca u mlakom mlijeku dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim kistom mješavinu nanesite na lice. Čim se maska stvrdne, potrebno ju je prvo isprati mlakom vodom pa hladnom vodom. Kvasac zaglađuje i pročišćuje kožu.

>>Nahranite kožu lica maskama iz kućne radinosti

Ljekovita glina
Dvije velike žlice ljekovite gline pomiješajte s malo tople vode i u debelom sloju nanesite na lice. Kad se maska stvrdne, isperite lice toplom vodom. Umjesto vode može se koristiti i čaj od kamilice (preporuča se kod osjetljive kože). Ljekovita glina sadrži znatne količine kalcija, kalija, magnezija, silicija, željeza i natrija te regulira stvaranje masnoće.

Badem
Pomiješajte dvije velike žlice fino mljevenih badema s mlakim mlijekom i ravnomjerno nanesite na lice. Nakon 15-20 minuta isperite toplom vodom, a lice namažite hidratantnom kremom. Maska smanjuje stvaranje masnoće i pogodna je za redovitu uporabu. Za posebnu glatku kožu mljevene bademe možete pomiješati sa žlicom meda i nekoliko kapi limunova soka.

>>Koža - ponovite lekcije o tome kako se brinuti za nju

Laneno sjeme
Dvije velike žlice lanenog sjemena u vrućem mlijeku pomiješajte u čvrstu smjesu. Masku nanesite na lice dok je još topla. Ostavite da djeluje 15 minuta i isperite toplom vodom. Inače, laneno sjeme otopljeno u čaši vode odličan je napitak za zdravlje crijeva.

22.07.2010. 22:15:00
http://metro-portal.hr/pobijedite-akne-i-masnu-kozu-maskama-iz-kucne-radinosti/44978/