Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2011. 18:35:00
KOREOGRAFIJE

Plesači suvremenog plesa na Dubrovačkim ljetnim igrama

Višestruko nagrađivani plesači nastupit će na ovogodišnjim ljetnim igrama s dvjema kratkim koreografijama, "One" i "Two"

Fotografija vijesti

Emio Greco i Pieter C. Scholten, višestruko nagrađivani plesači, nastupit će na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama s dvjema kratkim koreografijama "One" i "Two", priopćio je danas ured za odnose s javnošću Dubrovačkih ljetnih igara, javlja Hina.

Riječ je o svjetski priznatim umjetnicima i osnivačima plesne trupe Emio Greco/PC te utemeljiteljima međunarodnoga koreografskoga i umjetničkog centra u Amsterdamu koji slove kao jedni od najzanimljivih europskih plesnih inovatora.

Na igrama će nastupiti 7. kolovoza na Poljani Ruđera Boškovića s dvjema koreografijama - "One" i "Two" kroz koje propituju utopiju sinkroniciteta i istodobno tragaju za njom.

U "One" plesač i koreograf Emio Greco suočava se s omamljujućom glazbom Ravelova Bolera. Opirući se i prepuštajući glazbenom motivu, on istražuje granice tijela u plesnom pokretu. "Two" pruža drukčiji aspekt dvojnosti i pojave suprotstavljanja i korespondencije. Riječ je o duetu u kojemu plesači propituju situaciju u kojoj dvije osobe koje dijele isti prostor.

09.06.2011. 18:35:00
http://metro-portal.hr/plesaci-suvremenog-plesa-na-dubrovackim-ljetnim-igrama/59940/