Metro-portal.hr

objavljeno 28.10.2013. 13:09:00
PREDSTAVLJAMO

Pivovara Daruvar lansirala Staročeško Zimsko pivo

Svečana degustacija i promocija održana je u Caffe Baru Princ Student u Savskoj ulici uz rock koncert Koste i prijatelja i Prežderanih

Evo što će nas grijati ove zime
Evo što će nas grijati ove zime (Pivovara Daruvar)

Na redu je još jedna sezona specijalnog Staročeškog Zimskog piva Pivovare Daruvar. U odnosu na prošlu godinu Staročeško Zimsko Pivo (6,3% alk.) ove se godine razlikuje po svom sastavu u kojemu se nalazi originalni hmelj iz Češke, iznimno poznat po svojoj kvaliteti što će Zimskom pivu osigurati još bogatiji okus.

Postotak alkohola ostao je isti kao i najfiniji sadržaj ovog piva - izrazito meka i za pivo odlična voda s Papuka.

Svečana degustacija i promocija održana je u Caffe Baru Princ Student u Savskoj ulici, a pred okupljenima su zasvirali The Googs (Kosta i prijatelji) i Prežderani.

O Staročeško Zimskom pivu:

Prvo Staročeško pivo bilo je Zimsko pivo koje je na samom početku djelovanja Pivovare Daruvar služilo kao piće i dodatak jelima, a konzumiralo se u dobrom društvu i jamčilo je zagrijavanje tijekom hladnih dana. U njemu su tada podjednako uživali i muškarci i žene.

Tradicija Zimskog piva ponovno je oživljena i njegove su karakteristike i danas iznimne.

Pripada u kategoriju jakog piva zbog višeg postotka alkohola, a proizvedeno je od izrazito meke vode s Papuka, tri vrste specijalnog slada i hmelja, što mu daje ugodan sladni okus uz blagu gorčinu i jedinstvenu boju starog zlata. Naravno, neizostavni dio su prirodni sastojci i tradicionalna češka tehnologija. 

28.10.2013. 13:09:00
http://metro-portal.hr/pivovara-daruvar-lansirala-starocesko-zimsko-pivo/81305/