Metro-portal.hr

objavljeno 09.05.2014. 16:52:00
SRRK

Pivom protiv artritisa

Konzumacija nekoliko piva tjedno je povezana s manjim rizikom obolijevanja od reumatoidnog artritisa, tvrdi istraživanje

Tko kaže da pivo ne liječi? :)
Tko kaže da pivo ne liječi? :) (Shutterstock)

Pivo je dobrom dijelu muškaraca omiljeno piće, dok žene imaju uglavnom nešto protiv njega, no, izgleda da bi bilo dobro da se predomisle i prigrle ovo piće iz zdravstvenih razloga. Naime, istraživanje je pokazalo da je nekoliko piva tjedno sjajna prevencija reumatoidnog artritisa.

Reumatoidni artritis pogađa žene više nego muškarce, a najčešće se javlja već između 20. i 40. godine. No, ako pijete 2-4 piva tjedno, vaš se rizik za razvoj reumatoidnog artritisa smanjuje za prilično velikih 31 posto. 

Alkoholna pića i inače predstavljaju dobar način prevencije, jer ako pijete nešto osim piva u umjerenim količinama, rizik se smanjuje 21 posto. 

Znanstvenici su zaključili da se radi o utjecaju alkoholnih pića na djelovanje imunološkog sustava i razina estrogena u organizmu, a kako je istraživanje provedeno na preko 200 tisuća žena koje su praćene između 25 i 38 godina na poznatom Harvardu, vjerujemo da treba poslušati njihov naputak.

Živjeli!

09.05.2014. 16:52:00
http://metro-portal.hr/pivom-protiv-artritisa/84868/