Metro-portal.hr

objavljeno 02.07.2022. 11:01:00
KNJIGA

Pisati u množini / razgovor o kolaborativnoj kritici

Program 'Pisati u množini' u kojem sudjeluju Una Bauer, Bojana Janković, Agata Juniku, Goran Pavlić, Hana Sirovica i Jasna Jasna Žmak

Razmišljajte malo...
Razmišljajte malo... (Arhiva)

Kako se kriti(čars)ki rad mijenja kada se odvija u višeglasju? Kakve sve pomake refleksija koja nastaje suradnički može potaknuti u različitim kulturnim, umjetničkim, društvenim okolinama u kojima operira? Može li kolektivnost pisanja mimoići ili prekoračiti utabane granice između kritike i umjetničke prakse?

U parku ispred Bookse o pisanju u množini, njegovim poroznostima i potencijalima za eksperiment govorit će članice i član dva kolektiva: Critical Interruptions (migrantski kolektiv koju su u Velikoj Britaniji osnovale Diana Damian Martin i Bojana Janković) i Kulturpunktov kritičarski kvadrilog (u sastavu Agata Juniku, Jasna Jasna Žmak, Goran Pavlić i Una Bauer)

Razgovor je finalni dio Kritičke dramaturgije, SPID-ovog i Kulturpunktovog programa posvećenog istraživanju pitanja autorstva i nehijerarhijskih načina stvaranja u i o umjetnosti i kulturi.

Program je realiziran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba i Zaklade Kultura Nova u sklopu projekata Kritička dramaturgija, Kritika - jučer, danas, sutra, i Svijet oko nas - očuvanje prostora kritike. 

02.07.2022. 11:01:00
http://metro-portal.hr/pisati-u-mnozini-razgovor-o-kolaborativnoj-kritici/138396/