Metro-portal.hr

objavljeno 14.04.2012. 19:58:25
PROTIV ACTE

Piratska stranka natjecat će se za Europski parlament

"Konferencija u Pragu prvi je korak u zajedničkoj kampanji prije izbora za Europski parlament 2014.", rekao je zamjenik predsjednika češke Piratske stranke Mikulas Ferjenčik

Fotografija vijesti

Više od dvjesto predstavnika piratskih stranaka iz dvadeset zemalja okupili su se u Pragu kako bi dogovorili zajedenički projekt izlaska Međunarodne piratske stranke na izbore za Europski parlament 2014. godine, prenosi Hina.

"Konferencija u Pragu prvi je korak u zajedničkoj kampanji prije izbora za Europski parlament 2014.", rekao je zamjenik predsjednika češke Piratske stranke Mikulas Ferjenčik.

Nezaobilazne teme su transparentnost, otvorena država i bolja komunikacija s građanima. Međunarodna piratska stranka okuplja piratske stranke cijelog svijeta, dodao je.

Prva piratska stranka je 2006. osnovana u Švedskoj.

Sudionici će razmotriti zajedničke poteze protiv međunarodnog sporazuma ACTA-e te europske direktive o zaštiti podataka, rekli su organizatori.

"Ovdje smo da ljude upozorimo da ACTA predstavlja prijetnju slobodi informiranja i govora", rekao je Pierre Magnin, predsjednik Piratske stranke s Reuniona, koja je članica francuske Piratske stranke.

14.04.2012. 19:58:25
http://metro-portal.hr/piratska-stranka-natjecat-ce-se-za-europski-parlament/70060/