Metro-portal.hr

objavljeno 29.05.2009. 10:14:36

Pojavila se kineska Susan Boyle

Na kinesko natjecanje pjevačkih talenata prijavila se 79-godišnja umirovljenica sa sjevera Kine

Umirovljenica sa sjevera Kine, 79-godišnjakinja, postala je atrakcija jedne emisije s glazbenim talentima popularne među mladima, piše u petak China Daily.

Wu Baiwei od ponedjeljka je najstarija natjecateljica emisije "Super Girl", kineske inačice emisija u kojima se otkrivaju popularni glazbeni talenti u cijelom svijetu čije finale je predviđeno u srpnju, piše dnevnik.

Ta sjedokosa učiteljica u mirovini koja živi u Xianu, središtu pokrajine Shaanxi, objasnila je da je naišla na red u kojem se čekalo za izbor kandidata u njezinu gradu.

"Pitala sam je li moguće upisati se, odgovorili su mi da je moguće i da sam dobrodošla", objasnila je ona na televiziji.

U ponedjeljak je održala prvi nastup, sjedeći, pomalo nervozna, pjevajući "Na rijeci Songhua", patriotsku pjesmu iz tridesetih godina nastalu nakon japanske invazije na sjever Kine.

U njezinoj zemlji Wu sad uspoređuju sa Susan Boyle, 48-godišnjom Škotlanđankom koja je zahvaljujući glasu neočekivano postala planetarna zvijezda. (hina/metro-portal)

29.05.2009. 10:14:36
http://metro-portal.hr/pijavila-se-kineska-susan-boyle/18366/