Metro-portal.hr

objavljeno 07.05.2010. 17:01:00
NEVRIJEME

Pijavica poharala Primošten, šteta 50,000 kuna

Snažna pijavica krenula je s primoštenske rive te je na putu prema magistrali uništavala štandove, drveća i sve što joj se našlo na putu

(Ivo Ravlić/CROPIX - Ilustracija)
Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom pogodilo je primoštensko-rogozničko područje u noći s četvrtka na petak, petnaestak minuta poslije ponoći.

Po riječima primoštenskog načelnika Stipe Petrine, snažna pijavica krenula je s primoštenske rive te je na putu prema magistrali uništavala štandove, drveća i sve što joj se našlo na putu.

"Stradalo je nekoliko prozora na općini, više desetljeća stari čempresi i nekoliko štandova na rivi", rekao je primoštenski načelnik Stipe Petrina i dodao da je procijenjena šteta oko 50 tisuća kuna. Na sjednici primoštenskog Općinskog vijeća, održanoj danas u povodu Dana općine, proglašena je elementarna nepogoda.

"Tražit ćemo pomoć od Šibensko-kninske županije i vlade, a ako je ne dobijemo, štetu ćemo sanirati iz proračuna", rekao je Petrina i podsjetio da je zadnja pijavica u Primoštenu bila u studenome 2001. godine.

07.05.2010. 17:01:00
http://metro-portal.hr/pijavica-poharala-primosten-steta-50-000-kuna/39497/