Metro-portal.hr

objavljeno 08.08.2020. 12:01:00
ZAPAMTITE!

Piće i kilogrami - mogu zajedno, ali samo ova

Alkoholna pića obiluju šećerima i zbog toga nisu dobrodošla na dijetni jelovnik, no ipak, određeni kompromisi se mogu napraviti

Pazite malo!
Pazite malo! (Arhiva)

Iako većina dijeta zabranjuje alkohol, postoje pića koja nisu toliko štetna za gubljenje kilograma, odnosno i među alkoholom možemo izabrati najbolje pa s vremena na vrijeme nazdraviti.

Ako volite piti žestice, izbjegavajte ih miješati sa sokovima i napravili ste dobro za svoju dijetu. Naime, kratka pića poput votke, whiskeya, vodke, gina i tekile imaju oko 97 kalorija po serviranju, što nije puno.

Problem su kokteli koji su puni šećera. Stoga, dok ste na dijeti birajte žestoko i čisto. Izbjegavajte sve što izgleda pjenušavo, u neobičnim bojama i s kišobračićima. Alkohol u vrijeme dijete pije se obogaćen eventualno s dvije kocke leda.

Ako ste ljubitelj vina, imamo dobre vijesti. Iako nije namirnica s najmanje kalorija, crno vino ima druge dobrobiti. 

Ispijanje jedne do dvije čaše vina kroz tjedan dobro čini našem mikrobiomu, što pomaže smanjenju lošeg kolesterola i jačanju imuniteta te čuva krvne žile i srce.

Vino obiluje antioksidansima, među kojima je jedan od najjačih - resveratrol, a antioksidansi štite stanice od slobodnih radikala. No, vino umjereno s konzumacijom jer čaša crnog vina ima oko 125 kalorija.

Ako ste pak ljubitelj piva, morat ćete dodati pokoji kilometar trčanju ili na neki drugi način povećati rekreaciju, želite li uživati u njemu.

Naime, limenka piva sadrži oko 153 kalortije.  Tamna piva obiluju flavonoidima, no i kaloričnija su od svijetlih.

Dajte si oduška i uživajte u pokojoj čašici i u dobrom društvu, ali stanite na vrijeme i vaše će vam tijelo biti zahvalno. Ne samo po pitanju dijete, već i po pitanju zdravlja.  

08.08.2020. 12:01:00
http://metro-portal.hr/pice-i-kilogrami-mogu-zajedno-ali-samo-ova/126737/