Metro-portal.hr

objavljeno 25.09.2013. 12:15:00
PARTIJANA

PhatKSET predstavlja Dregermajster Crew

Iz zvučnika će rokati samo najokorjeliji Hip-Hop i Funk, na breakerima je da slome podij, a vizualni umjetnik će cijelu akciju pratiti na platnu i djelovati kao live VJ

Dregermajster Crew će razvaliti PhatKSET
Dregermajster Crew će razvaliti PhatKSET (Arhiva)

U subotu, 28. rujna sada već kultni Hip-Hop program PhatKSET vraća se ove sezone u novom izdanju s audioseks skupinom Dregermajster Crew, koji predstavljaju novi glazbeni uradak "Šampionat: Borba, frente, borba!". Večer će obilježiti i breakdanceri koji su pozvani na Underground rokanje. Najviše okorjelog, najjačeg i najžešćeg B-boya čeka mali poklon pažnje pod nazivom "PIP" (pobijedi i popij); 20 točenih piva za rehabilitaciju od dehidracije.

Iz zvučnika će rokati samo najokorjeliji Hip-Hop i Funk, na breakerima je da slome podij, a vizualni umjetnik će cijelu akciju pratiti na platnu i djelovati kao live VJ koji improvizira na glazbu. Rezidenti Phat KSET programa, DJ Chill, NoDef & Flash 91, su vam pripremili superzanimljivu sezonu, od gramofonsko mikrofonske akcije ispunjene kvalitetnim DJ-ima, MC-ima, do plesne akcije na podiju u vidu okršaja raznih timova, a i dalje će predstavljati umjetničke instalacije, uz pokoje iznenađenje. Ulaz se otvara u 21 sata, a cijena upada prije ponoći je 15 kuna, te 20 kuna nakon.

DREGERMAJSTER CREW

Od 2008. godine, pa na ovamo, famozna audioseks skupina Dregermajster Crew predstavlja ono loše čega ste se oduvijek sramili. Iza sebe su do sada ostavili četiri albuma, par zanimljivih gostovanja i hektolitre popijenog alkohola. Sigurno ste imali prilike čuti za njih - imaju više članova nego Wu-Tang Clan (ni sami ne znaju koliko ih je), a mogu popiti više od Šeksa i Grdovića zajedno. Novi album Dregermajster Crewa je izašao 1. rujna pod nazivom "Šampionat: Borba, frente, borba!". Na albumu se osim članova Dregera (Kid, DJ Chill, Rafaelo Incredibile, Bili, Đubre, Kali, Zembo, Thing, Johnie) između ostalih pojavljuju i Fat Bojsi (Bayač i Feco), Sett (Krankšvester), DaMental (K.L.U.B.), General Two, Tibor (Represija), Kruks te Suicide. Novi album s 22 stvari možete skinuti OVDJE.

FAT BOJSI

Ekipa gostuje na novom albumu Dregermajster Crewa, a riječ je o dva bratska prasca udružena pod pseduonimom koji ih zorno opisuje ostavljaju svoj trag na traci snimajući pjesme koje bazde na alkohol i smrde na brzu hranu. Zajedno će s Dregerima raditi kaos na stageu.

DJ CHILL

Jedno od najvažnijih imena hip-hop i klupske scene danas u Hrvatskoj. Nastupao je rame uz rame s nekim od najvećih Hip-Hop imena koja su došla posjetiti Hrvatsku i Sloveniju kao što su Redman, Diamond, Sadat X, Inspektah deck (Wu-Tang Clan), Pete Rock, Dilated Peoples, Masta Ace & EMC, Sheek Louch (LOX), Edo G & Special Teamz, J-Ro (Tha Alkaholics), 50 Cent, Sugarhill Gang, Kurtis Blow itd. Također je surađivao i nastupao s većinom hrvatskih hip-hop legendi. Chill vrti preko 10 godina po najboljim klubovima Balkana i šire, demonstrirajući svoje vještine i virtuoznost za gramofonima. Također je jedan od voditelja, urednika i DJ-a na već sada legendarnoj emisiji "Mixtape Sessions" zagrebačkog Radio Studenta na 100.5 FM, koju vodi već 7 godina. Njegova ljubav prema glazbi ovjekovječena je i nedavnim ulaskom i u producentske vode.

NODEF

Jazz fanatik, hip-hop head i kršitelj copyright-a. Danju operira umovima slušatelja na Radio Studentu, dok noću vješto preuzima kontrolu nad publikom u KSET-u. Prikopčan iglama kroz koje teče informacijski kaos, njegov mozak, umrežen u svemir bitova, traži red u vremenskom kontinuumu manipulirajući kolektivnom memorijom i snovima Slušatelja. Podsvijest mu je obuzeta cyber duhovima koji zapovijedaju njegovim tijelom. Glas koji tada progovara iz njega više nije njegov. Memorije koje su urezane u njegovo biće, oblikuju kontekst u kojem protagonist nije on sam već svaki pojedinac za sebe. Izaziva vas da se izgubljeni u ritmu ponovo pronađete u kolektivnoj meditaciji. Just be(at)!

FLASH 91

Rođen 1991. godine, Flash 91, punim imenom Fran Vrsalović je oduvijek bio fasciniran glazbom. Od najranije dobi pokazuje interes za crtanje, glazbu, ples i umjetnost, a i školovao se za slikarskog dizajnera. Pod utjecajem Hip-Hop kulture, stvara seriju radova pod nazivom "Jedna ljubav", koji predstavljaju ovu urbanu kulturu, te umjetnikov doprinos i bezuvjetnu ljubav prema njoj.

PHAT KSET

Funk. Jazz. Hip i Hop. Mix i Remix. Varijacija i Glavna Tema. Hip-Hop je jezik, stil, stanje uma, neko dublje razumijevanje svijeta oko sebe. Osjetite melodiozan bas, brz i smooth ritam te duh funky Hip Hop-a u neokaljanom izdanju - to nikoga nije ostavilo ravnodušnim. NAS je definitivno pogriješio rekavši da je Hip Hop mrtav. Ipak, oni ne spašavaju ništa. Oni žive ovu priču sa svima vama koji držite do dobrog zvuka, umjetnosti umiksavanja te vokalnog ritmičnog izražavanja.

Imamo i uho na ulici i pažljivo osluškujemo tko radi dobar Boom Bap ili jazzy, funky style te pomno odabiremo tko će blagosloviti njihove mikrofone, jer formula mora biti točna, odmjerena I fino ugođena, kako biste osjetili bit onoga što radimo. Mi slušamo. Sluštajte s nama.

25.09.2013. 12:15:00
http://metro-portal.hr/phatkset-predstavlja-dregermajster-crew/80675/